Borha Majoral (©AFP)
Borha Majoral (©AFP)

Barahu čeka pakao do kraja sezone, Majoral i Maksimović gurnuli Valensiju još dublje u zonu ispadanja

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.02.23. | 23:20

Prvi trijumf Hetafea u 2023. godini

Stigao je Ruben Baraha da spasi klub u kojem je stekao slavu i proveo najveći deo karijere, ali već na debiju postalo mu je jasno da ga u njegovoj Valensiji čeka pakao do kraja sezone, u pokušaju da je spasi od ispadanja posle 37 godina.

Nekada simpatična ekipa koja je s početka trećeg milenijuma dvaput bila prvak Španije, osvojila Kup UEFA i Superkup Evrope, te nastupala u četvrtfinalu Lige šampiona više puta, te u svojim redovima imala asove poput Santijaga Kanjizaresa, Pabla Ajmara, Kilija Gonzalesa, Gaiske Mendiete, Džona Karjua, Miroslava Đukić, Roberta Ajale, Mauricija Pelegrina, Karlosa Marčene, danas se grčevito bori za opstanak. I sve joj teže ide. Pretrpela je šesti uzastopni poraz u svim takmičenjima, peti u Primeri i tone sve dublje na tabeli.

Izabrane vesti

S druge strane, Hetafe se izgleda probudio iz zimskog sna i kreće ka opstanku posle minimalne pobede kod kuće i kasnog pogotka Borhe Majorala. Za Valensiju je to bio težak udarac, pogotovo jer je zaličilo da je Baraha brzo uspostavio neke standarde koje njegov prethodnik nije, ali ovaj tim je toliko osakaćen izostankom pravog kvaliteta da je dobro pitanje da li će i čovek koji poznaje klub u dušu moći da ga zaustavi od selidbe u drugi rang španskog fudbala.

Nije Baraha previše menjao tim. Umesto Gabrijela Pauliste vratio je Eraja Komerta, a najviše je zapravo menjao ofanzivni triling gde su umesto Kastiljeha i Edinsona Kavanija zaigrali Džastin Klajvert i Ugo Duro, uz Lina koji je ostao na levom boku.

Majoral je jedini gol na meču postigao u 82. minutu, posle utakmice sa manje-više izjednačenim kvalitetom. Hetafe jeste bio ofanzivniji, ali ni Valensija nije ostajala bez odgovora. Na kraju je Majoral šokirao Slepe miševe i gurnuo ih dublje u zonu ispadanja, dok je Hetafe probudio i doneo mu prvi trijumf u 2023. godini! Prvi nakon pet vezanih poraza i još dva remija, protiv gradskih rivala Atletika i Rajo Valjekana. Hetafe je isplivao na površinu, sada ostaje da se vidi da li će uspeti da se tu i zadrži.

Prve takmičarske minute u ovoj godini za Hetafe upisao je Nemanja Maksimović. On je na poluvremenu zamenio Gonzala Viljara i odigrao solidnih 45 minuta. I ne samo to - on je bio učesnik akcije za Majoralov pogodak u 82. minutu, posle kornera sa leve strane. Lepo se oslobodio svog čuvara, zahvatio loptu glavom tako da je proigrao Alderetea koji je zatim dodao do svog napadača za pobedu! Gol možete pogledati OVDE.

Stefan Mitrović još čeka na šansu u 2023.

PRIMERA – 22. KOLO

Petak

Đirona - Almerija 6:2 (4:0)

/Kasteljanos 8, Cigankov 34, Rikelme 36, Ernandez 43, Martin 77, Stuani 79 - Ramazani 66, Ture 81/

Subota

Sosijedad - Selta 1:1 (1:0)

/Ojarzabal 5 - Le Norman 90+3ag/

Betis - Valjadolid 2:1 (2:1)

/Huanmi 2, Kanales 45+4pen - Larin 30/

Majorka - Viljareal 4:2 (2:1)

/Kadevere 20, Rodrigez 45, 56, Murići 63 - Morales 43. Čukvueze 50/

Osasuna - Real Madrid 0:2 (0:0)

/Valverde 78, Asensio 90+2/

Nedelja

Elče - Espanjol 0:1 (0:0)

/Darder 90+2/

Rajo Valjekano - Sevilja 1:1 (0:1)

/Ležen 66 - Suso 29/

Atletiko Madrid - Atletik Bilbao 1:0 (0:0)

/Grizman 73/

Barselona - Kadiz 2:0 (2:0)

/Roberto 43, Levandovski 45+1/

Ponedeljak

Hetafe - Valensija 1:0 (0:0)

/Majoral 82/



tagovi

Borha MajoralRuben BarahaValensijaHetafe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara