Džejms Tarkovski (©Reuters)
Džejms Tarkovski (©Reuters)

Barnli odbio dve ponude Vest Hema, traži 50.000.000 funti za Tarkovskog, Vilšir i Jarmolenko bi mogli da "poguraju" transfer

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.09.20. | 12:15

Za Ukrajinca se interesuje Šandong, Englez bi mogao da raskine ugovor sa Čekićarima

Godinama unazad Vest Hem je na tržištu jurio za ofanzivcima. Na nekadašnjem Apton parku, a sadašnjem London stadionu, želeli su da igraju dopadljiv fudbal. I bilo ga je na trenutke. Znao je Dimitri Paje da zaludi Premijer ligu, potom Manuel Lansini, Marko Arnautović, Felipe Anderson, tu i tamo Andrij Jarmolenko. Čekićari su u širokom luku zaobilazili štopere na fudbalskoj pijaci. Ta "tezga" za njih nije bila preterano atraktivna. I umalo ih to nije koštalo ispadanja u Čempionšip prethodne sezone. Da nije bilo Mičela Antonija...

Ruku na srce, pre dva leta je u klub stigao Isa Diop, ali mladi Francuz nije u stanju da sam zakrpi rupe u odbrani Mojesove ekipe. Ipak, izgleda da su se opametili u Londonu. Krenuli su u kupovinu štopera, i to kakvog - Džejmsa Tarkovskog.

Izabrane vesti

Prenosili smo informacije Skaj Sporta iz prethodne i ove nedelje, ali je situacija sve ozbiljnija. Vest Hem je na Turf Mur poslao još jednu ponudu, drugu u kratkom periodu. Međutim, i ona je odbijena. Celih 30.000.000 funti u Barnliju su odbili bez razmišljanja, kao i prethodnih 20.000.000 uz 10.000.000 kroz bonuse. Za jednog od lidera svoje ekipe Šon Dajš traži ni manje, ni više nego 50.000.000. 

Vest Hem taj novac nema, barem ne u ovom trenutku. Dejvid Mojes zna da će prvo morati da proda određeni broj igrača kako bi prikupio novac za pojačanja, zbog čega interesovanje Šandonga za Jarmolenka stiže u pravom trenutku. Ovu vest takođe donosi Skaj Sport, mada konkretnih cifri još uvek nema. Podsetimo, Ukrajinac je Čekićare koštao 20.000.000 evra pre dve godine kada je dolazio iz Dortmunda. 

Dodatnu sumu novca Vest Hem bi ozbezbedio i prekidom saradnje sa Džekom Vilširom. Englez je takođe pre dve godine stigao nakon što mu je isekao ugovor sa Arsenalom, ali su ga povrede ponovo ograničile na svega 18 mečeva. Zbog toga u klubu razmišljaju o prevremenom raskidu saradnje, jer je Vilširovih 100.000 funti nedeljno veliki teret za Čekićare, a i sam Englez je nedavno rekao da njegovo vreme u Vest Hemu nije proteklo po planu. 


tagovi

Vest HemDžejms TarkovskiBarnliDžek VilširAndrij Jarmolenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara