Mateus Fernandes (©Reuters)
Mateus Fernandes (©Reuters)

Barsa hoće da se oslobodi „duha“: Plaćen 7.000.000 evra, nije ni predstavljen, odigrao 17 minuta

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.05.21. | 16:07

Navijači mahom ne znaju ni kako izgleda Mateus Fernandes

Bilo je u dva najveća srpska kluba igrača koji su bili na platnom spisku, a da teren nisu ni videli. Ili su ga „posetili“ manje od sat vremena.

Ako neko misli da je to specijalitet srpskog fudbala, demant je stigao ni manje ni više nego iz – Barselone. Tamošnji navijači, ali i novinari, pokušavaju da se sete ko to beše Mateus Fernandes, kojeg klub sa Nou Kampa želi da se sada oslobodi po svaku cenu.

Izabrane vesti

Mateus je Barsin „duh“. Kupljen je od Palmeirasa u januaru 2020. godine za fiksnih 7.000.000 evra, a ta suma je uz bonuse mogla da naraste do 11.000.000. Ali to se nikad neće desiti. Čim je došao, Fernandes je poslat na pozajmicu u Valjadolid.

Zanimljivo je da pojačanje iz Brazila nikada nije imalo promociju na Nou Kampu. Kao da je klub želeo da ga sakrije od očiju javnosti. Možda je bilo razloga...

Navijači Barselone ne znaju ni kako izgleda vezista koji se vodi kao igrač njihovog voljenog kluba. Nije odigrao ni minut u plavo-crvenom dresu u Primeri, niti u Kupu Kralja, a jedino je na terenu bio jesenas u beznačajnoj utakmici u Ligi šampiona, kada je s klupe dobio 17 minuta vremena da se čisto upiše da je imao neki nastup za katalonskog giganta.

Posebna je bizarnost što je po dolasku Fernandes potpisao petogodišnji ugovor u kojem je otkupna klauzula na 300.000.000 evra! A, Barsa sada pregovara sa njegovim agentima oko raskida ugovora. On sigurno odlazi, samo je pitanje koliko će to koštati klub.

Klub sa Nou Kampa najavljuje istragu, da se vidi ko je i zbog čega doveo igrača kojeg su u klubu maltene krili da je tu. Prst sumnje ide prvo u Erika Abidala, koji je tada davao zeleno svetlo za kupovinu igrača.


tagovi

BarselonaPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara