Arda Guler u duelu sa En Nesirijem i Fernandom (Reuters)
Arda Guler u duelu sa En Nesirijem i Fernandom (Reuters)

Barsa i Laporta kao dve lisice: Kako nije mogao Brozović, a može Arda Guler?

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.06.23. | 01:57

Deko sastančio u Istanbulu, a katalnoski klub pronašao način da zaobiđe finansijski fer-plej

Finansijski fer-plej stao je na put Barseloninom dovođenu Marsela Brozovića. Transfer koji su želeli kako katalonski klub, tako i sam fudbaler nije se obistinio, jer dok se Barselona ne ratosilja nekolicine igrača i ne ispegla knjige prilivom svežeg novca, manevarski prostor za dovođenje novih fudbalera poprilično joj je sužen.

Međutim, katalonska lisica je to, a predvodio je stari lisac Đoan Laporta, tako da su klub i njegov sportski sektor organizovali operaciju Arda Guler i krenuli po najtalentovanijeg tinejdžera Turske, a Bogami i šire.

Izabrane vesti

"Deko je bio u Istanbulu, kaže da je momak ogroman talenat. Pokušavamo da zatvorimo priču. La Liga nam dozvoljava da zaključimo posao za sledeću sezonu, tako da transfer ne bi bio zaveden za ovu godinu. Arda uživa interesovanje iz Premijer lige, ali Deko i Mateu (Alemani prim. aut.) rade na ralizaciji transfera", rekao je predsednik Barselone u velikom intervjuu za TV3.

Dakle, Barselona pokušava da misiju "Guler" završi za jun 2024. godine, a Dekov odlazak na Bosfor predstavlja verovatno najkonkretniji potez evropskih velikana ovog leta po pitanju kupovine 18-godišnjeg Turčina sa izlaznom klauzulom od 18.000.000 evra.

Počelo je od interesovanja Pari Sen Žermena i Milana, zatim se fudbalskom Evropom prolomilo da Ardu želi Real Madrid, ali su glasine o tome brzo utihnule. Turski mediji su pisali i da Milan nudi Fenerbahčeu 22.000.000 evra obeštećenja, bonuse i procente od naredne pordaje kako bi pobedio konkurenciju, ali pitanje je koliku su zaleđinu imale te informacije budući da povezanost Rosonera i Gulera poslednjih dana ne predstavlja temu na fudbalskom tržišu, te da italijanski velikan rešava druga pitanja poput Ruben Loftus-Čika i Luke Romera.

Deluje da Barselona u ovom trenutku nema konkurenciju rešenu da joj pomrsi račune, te da joj je auto-put ka Guleru otvoren.


tagovi

BarselonaArda GulerDekoĐoan Laporta

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara