Aurelio De Laurentis (©AFP)
Aurelio De Laurentis (©AFP)

Barsa i Real bi mogli da dobiju društvo: Napoli zagrejan za ideju Superlige

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.12.23. | 17:56

Ali je sve veći broj klubova koji se protive ideji o osnivanju takmičenja

Prvi čovek Evropske kuće fudbala Aleksandar Čeferin pecnuo je one što propragiraju Superligu, izjajvivši ranije u toku dana kako će je igrati samo dva kluba, ali bi Barselona i Real Madrid, zagovornici zatvorenog takmičenja, mogli da dobiju društvo. Za ideju Superlige zagrejan je – Napoli.

Iz većine klubova sa Čizme se ne oglašavaju, ćute i dalje u Napulju, ali kako piše ANSA, italijanska novinska agencija, aktuelnom šampionu države dopala se ideja o Superligi i zainteresovan je za saradnju.

Izabrane vesti

Kako dalje piše pomenuti medij, prvi čovek kluba Aurelio De Laurentis pozdravlja odluku o pokretanju Superlige te je spreman da se uključi u dijalog koji podrazumeva osnivanje takmičenja, odnosno zainteresovan da zajedno sa drugim klubovima učestvuje u izgradnji projekta.

BUDUĆNOST EVRO-FUDBALA? LIGA ZVEZDA I ZLATNA LIGA SA PO 16 KLUBOVA, PLAVA LIGA SA 32!

Međutim, sve i da se pisanje ANSA ispostavi tačnim, Napoli bi, kako trenutno stvari stoje, jedini pravio društvo španskim velikanima, jer sve više klubova zauzima negativan stav po pitanju Superlige. Među poslednjima je su i Inter i Atalanta, koji su se tako pridružili Romi kao prethodno jedinom italijanskom timu što se oglasio po pitanju ulaska u novo takmičenje, mada su se i iz Peskara, sadašnjeg trećeligaša, našalili na račun aktuelne situacije, saopštivši kako se neće oglašavati, budući da poziv Superlige nisu ni dobili.

ČEFERIN NE BRINE: JEDVA ČEKAM DA ZAPOČNU SVOJE FANTASTIČNO TAKMIČENJE SA DVA KLUBA

Na Đuzepe Meaci su pak ozbiljni.

"FK Inter ponavlja svoje uverenje da budućnost evropskog fudbala može biti zagarantovana samo saradnjom između klubova u okviru ECA i u partnerstvu sa UEFA i FIFA. Kao društvo, ostajemo čvrsto vezani za vrednosti koje karakterišu evropski sportski model i posvećeni smo radu zajedno sa svim ostalim timovima koje je ECA okupila kako bismo podržali ove vrednosti", navodi se u saopštenju milanskog kluba.

Uz Nerazure su stali i njeni rivali iz ovogodišnje grupne faze Lige šampiona Sosijedad, Benfika i Red Bul Salcburg, kao i Kopenhagen, najprijatnije iznenađenje elitnog evropskog takmičenja ove jeseni, iz Holandije se za sada oglasio Fajenord, mada tamošnji mediji , suprotno španskim, pišu da se i PSV protivi ulasku u Super ligu.

I ZAISTA, KO ĆE DA IGRA SUPERLIGU? ODBILI I PSŽ, SITI, DORTMUND, SELTIK...

U međuvremenu se Čeferin još jednom obratio javnosti.

"Uz dužno poštovanje prema Evropskom sudu pravde, današnja presuda zaista ne menja ništa. Istorijski gledano, mi smo organizovali najbolja takmičenja na svetu i tako će biti i u budućnosti. Nastavićemo da održavamo najspektakularnije, najkonkurentnije i najsmislenije turnire na svetu i koristićemo naše prihode za razvoj fudbala u svakom uglu sveta kroz programe solidarnosti koji obezbeđuju manje privilegovane koristi od ovih vrhunskih takmičenja. FIFA će nastaviti da to čini, kao i uvek, u bliskoj saradnji sa našim asocijacijama članicama, sa Konfederacijama i sa svim zainteresovanim stranama u fudbalu za jedinstvenu korist naše igre – globalnu. Svi zajedno", poručio je prvi čovek UEFA.

Podsetimo, gorepomenuti klubovi samo su poslednji u nizu onih što su se usprotivili ideji Superlige. Među prvima su protiv iste ustali Bajern, Mančester Junajted, Atletiko Madrid, Roma, Sevilja, Borusija iz Dortmunda, Pari Sen Žermen, Seltik, Mančester Siti, Monako i Bajer Leverkuzen, Crvena zvezda...

TERZIĆ: ZVEZDU NE INTERESUJE EVROPSKA SUPERLIGA


tagovi

Evropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara