(©AFP)
(©AFP)

Barsa kapitulirala: Vidal ode za džabe u Inter, sledeći je Suarez!

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.09.20. | 12:39

Čileanac isterao svoje

Barselona je Ivana Rakitića prodala za 1.500.000 evra (doduše, imaju tu i neki bonusi), a od Artura Vidala neće zaraditi ni evro! Katalonci su danas pristali da precrtanog Čileanca puste za džabe u Inter čemu su se Italijani i nadali.

Otkako je Ronald Kuman saopštio Vidalu da ne računa na njega i da je prekobrojan, Čileanac je zauzeo čvrst stav prema klubu da će otiži za džabe ili će im sve naplatiti. Obnovio je pregovore sa Interom čiji trener Konte ga je želeo i u prethodna dva prelazna roka. Zbog Vidala je Konte stopirao transfer Sandra Tonalija, prepustio ga gradskom rivalu Milanu i ovoga puta je izvršio veliki pritisak na upravu kluba da mu dovede nekadašnjeg pulena iz Juventusa. Inter i Arturo su postigli dogovor oko dvogodišnjeg ugovora vrednog 6.000.000 evra po sezoni uz opciju da se saradnja produži za još jednu godinu.

Izabrane vesti

Inter je Čileancu dao visok ugovor za italijanske uslove jer je znao da neće morati da plati obeštećenje iako se Barsa nadala nekim parama. Međutim, Katalonci su u takvoj situaciji da im je hitno što pre da se reše prekoborjnih, pa makar ih pustili i za džabe. Vidal je uspeo da izdjestvuje besplatan odlazak iz Barselone pošto je oprostio poslednju godinu ugovora koja je iznosila 13.000.000 evra na bruto nivou. U toku dana bi Barsa i zvanično trebalo da obavesti Inter da je Vidal slobodan i da dva kluba razmene papirologiju.

Posle Rakitića i Vidala, očekuje se da na sličan način klub napusti i Luis Suarez koji je u pregovorima sa Juventusom. I njemu je ostala godina ugovora sa Kataloncima, a takođe je precrtan od strane novog trenera Kumana. Prvobitni Barsin plan je bio da izvuče oko 20.000.000 evra za Suareza, ali je vrlo brzo shvatila da od toga nema ništa. Urugvajac će poput Rakitića i Vidala tražiti da ode za džabe ili uz simbolično obeštrećenje. Suarez zna da Barsa jedva čeka da se reši njegove plate koja iznosi 15.000.000 evra neto, odnosno oko 25.000.000 bruto. Za Barsu je to ozbiljan izdatak.

 Juventus poput Intera čeka rasplet pošto se već dogovorio sa igračem. Suarez je pristao na trogodišnji ugovor vredan 10.000.000 evra po sezoni, a biće tu verovatno i neki bonus za potpis. Paraf će biti stavljen kada Barselona potvrdi da Urugvajac može da ide bez obeštećenja. Posle toga ostaje još jedna mala prepreka u vidu pasoša. Suarezova supruga ima italijanski pasoš i zahvaljujući njoj se u Španiji nije vodio kao stranac. Ali u italijanskom fudbalu se pasoš supružnika tako ne računa i Suarez će morati da polaže neke ispite da bi dobio status domaćeg igrača. Međutim, niko ne veruje da će to biti prepreka koja će srušiti Juventusove planove da angažuje El Pistolera. 


tagovi

Luis SuarezLetnji prelazni rok 2020Arturo Vidal

Obaveštavaj me

Inter
Barselona
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara