Barsa kreće po Isaka, Dortmund i Haland drže ključeve

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.21. | 01:39

Ako ga budu želeli Milioneri, Katalonci nemaju nikakve šanse...

Dva dana posle velike eksplozije Aleksandera Isaka i het-trika protiv Alavesa, španski mediji pišu kako Barselona pojačava interesovanje za mladog švedskog napadača. Od odlaska Luisa Suareza u Atletiko Madrid Katalonci su ostali sa samo jednim klasičnim napadačem, i to rezervnim (Martin Brajtvajt), tako da je u toku potraga za trajnim rešenjem. Do leta je dosta vremena, međutim poznato je u kakvim je problemima Barsa, pa će konačan izbor za "devetku" zavisiti od nekoliko faktora.

Dva ključna svakako su izbor novog predsednika 7. marta i finansije. Vreme takođe ne treba zanemariti kao treći veoma važan faktor. Pokušaće tako španski klub da pre juna ugovori transfer, jer bi na leto imao veću konkurenciju, čime bi i cena verovatno bila veća.

Izabrane vesti

Aleksandar Isak je duže vreme na Barsinom radaru, no tek ove sezone 21-godišnji napadač pokazao je svoj pun potencijal. Momak je u dosadašnjem toku Primere postigao 12 golova na 20 utakmica, stručnjaci navode da bi se lako adaptirao na stil igre katalonskog velikana, te kako je to njegova prednost u odnosu na ostale kandidate.

Kako trenutno stvari stoje Isak ima najbolje ocene kod Barselonine skauting službe, ali postoji tu jedna ozbiljna začkoljica (pored činjenice da Kataloncima svaki posao komplikuje činjenica da je bruto dug narastao na 1.200.000.000 evra). Španske kolege podsećaju da je prilikom prodaje Isaka Borusija iz Dortmunda u ugovor ubacila buy back opciju. U prevodu, Milioneri mogu da "ponište" ponudu bilo kod kluba ukoliko na račun Real Sosijedada uplate 30.000.000 evra.

Jasno je, dakle, da Barsa do Isaka može samo ukoliko Dortmund definitivno proceni da Šveđanin nije kalibar da zameni Erlinga Halanda. A kako se sve glasnije piše i govori o odlasku norveškog golgetera... Treba ozbiljno računati na Borusiju.

Sve druge Barsine opcije bile značajno skuplje od Aleksandera Isaka. Zapravo, njihova plata bi neprihvatljivo opteretila budžet. Mada bi na leto došli kao slobodni igrači, Serhio Aguero i Memfis Depaj zahtevali bi ogromne nadoknade, plus bogate bonuse za potpis.

Lautaro Martinez više nije realna opcija, a sva je prilika ni Darvin Nunjez iz Benfike.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Aleksander Isak

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara