Barsa ovog leta kupuje jeftino, otišla prva ponuda za štopera iz Mančestera

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.09.20. | 09:38

Četiri puta manja od onog što je Siti tražio

Barselona nema više para za megatransfere poput Dembelea, Kutinja ili Grizmana koje je ispaljivala prethodnih godina. Finansijska situacija u klubu je alarmantna i Katalonci mogu sebi da priušte samo jeftino pojačanja. Jure igrače koji su ušli u poslednju godinu ugovora poput Depaja i Vajnalduma, a jedan takav je i Erik Garsija.

Mladi štoper Mančester Sitija je Barsino dete i njena velika želja. Otišao je u Siti pre tri godine kao talentovani klinac i kod Gvardiole se razvijao u pravom smeru pa je prošle sezone odigrao 20 mečeva u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

Barsa u njemu vidi dugoročno rešenje za poziciju štopera, a ni on nema ništa protiv povratka kući jer ne vidi perspektivu pored Laporta, Stonsa, Otamendija, Akea i najverovatnije Kulibalija čiji se transfer očekuje. Barselona veruje da Garsija može da krene stopama Đerara Pikea koji je na sličan način preko Mančester Junajteda postao jedan od najboljih transfera u istoriji kluba. Pike je kao Barsino dete otišao u Junajted, bio je mald da se izbori za mesto pored Vidića i Ferdinanda i posle četiri godine se za 5.000.000 evra vratio na Kamp Nou gde je postao jedan od simbola kluba. Pike je sada na zalasku karijere i Barsa u Garsiji vidi njegovog naslednika i isti tip igrača.

Zato je sinoć na adresu Sitija poslata prva zvanična ponuda vredna 8.000.000 evra i 2.000.000 evra kroz bonuse. To je četiri puta manje od onoga što su Građani istakli kao cenu na početku prelaznog roka. Međutim, to je nerealna cena jer Garsija je ušao u poslednju godinu ugovora, želi da ode i Siti ne može da postavlja jake uslove ako hoće da bilo šta zaradi na njemu. Veruje se da bi Građani rado prihvatili i 20.000.000 evra za mladog štopera, ali i Barsa zna da su priterani uz zid pa ih testira ponudom od samo 10.000.000 evra. Moguće je da će se dva kluba na kraju naći nasumi između 10.000.000 i 20.000.000 evra. Ključna je volja novopečenog španskog reprezentativca da se vrati kući. 


tagovi

Erik GarsijaLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara