Stole Dimitrievski u akciji (©Reuters)
Stole Dimitrievski u akciji (©Reuters)

Barsa pronašla rešenje za Stoleta, ali ne i za Rajo: Opet poraz Katalonaca u Valjekasu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.04.23. | 00:07

Dvojica Garsija srušili budućeg šampiona - 2:1

Izuzetno je motivisan Stole Dimitrievski kada brani protiv Barselone. Ima tri pobede iz šest susreta, ali nakon dva poraza u kojima je primio pet golova, 29-godišnjak iz Kumanova je začarao svoju mrežu u naredna tri meča. Malo je nedostajalo da tako bude i večeras, ali je Robert Levandovski posle poništenog gola u finišu prvog poluvremena zbog ofsajda uspeo da matira Makedonca koji čuva mrežu Rajo Valjekana. Međutim, nedovoljno da bi Katalonci izbegli poraz u madridskom predgrađu Valjekas - 1:2 (0:1).

Večerašnja pobeda Rajo Valjekana je treća protiv Barselone, uz jedan remi, u poslednja četiri okršaja.

Izabrane vesti

izgleda da su se Katalonci opustili nakon začuđujućih 4:2 za Đironu protiv Real Madrida veče pre i umesto na utakmicu misli usmerili na priče o povratku Lea Mesija. Umeli su to domaćini da iskoriste i upišu bodove kojima su, ako je i bilo dileme, napravili ogroman korak ka opstanku.

Imao je Dimitrevski ponovo nekoliko bravura tokom meča, mada ne kao u nekim ranijim duelima pošto su ovaj put njegovi saigrači sjajno zatvarali prilaze ka golu. I uspeli da iz dve brzopotezne akcije donesu tri boda kojima je Rajo pobegao na 13 bodova od zone ispadanja, a čak bi u preostalih sedam kola mogao da napadne i učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Šestoplasirani Viljareal je na četiri boda prednosti, mada uz meč manje.

Potpisnici Rajove pobede u meču 31. kola Primere bili su dvojica levih spoljnih igrača, prezimenjaci Alvaro i Fran Garsija. Prvi je u 19. minutu poslao šut poput metka iskosa sa leve strane u dalji ugao Ter Štegenovog gola, nakon što je uporni Serhio Kameljo dobrio duel sa Gavijem. Drugi je u 53. minutu poput brzog voza projurio Barsinom polovinom terena posle ukradene lopte Frenkiju De Jongu.

Imala je Barselona inicijativu u prvom poluvremenu, ali uprkos duplo većem posedu lopte u korist Katalonaca, domaćin je bio konkretniji. Čak šest od sedam šuteva Rajovih igrača u prvom delu meča išlo je u okvir gola, dok su Barselonini dvaput iz pet pokušaja naterali Dimitrievskog na intervenciju. Oba puta bio je odličan.

U 42. minutu je gostima poništen pogodak Roberta Levandovskog za izjednačenje, nakon milimetarskog ofsajda na dodavanje Pedrija posle lepog prodora kroz sredinu Rajove odbrane. Konsultovao se arbitar Hesus Hil Manzano sa kolegama u VAR sobi i koji trenutak kasnije dobio informaciju da se radilo o nedozvoljenoj poziciji poljskog napadača.

Po povratku sa odmora Ćavi je pokušavao da promeni nešto u igri svog tima brojnim izmenama, ali osim utišenog pogotka ništa drugo pozitivno nije dobio. U 83. minutu Levandovski je pronašao način da stigne do 18. gola ove sezone i učvrsti se na vodećem mestu liste strelaca u Primeri. Sada ima četiri više od Karima Benzeme, a zahvaljujući pomenutom neuspehu Madriđana u Đironu, prednost u korist vodeće Barselone ostala je 11 bodova. Premalo je vremena da bi Real to nadoknadio.

PRIMERA – 31. KOLO

Utorak

Kadiz - Osasuna 0:1 (0:0)

/Garsija 62/

Đirona - Real Madrid 4:2 (2:1)

/Kasteljanos 12, 24, 46, 62 - Vinisijus 34, Lukas 85/

Betis - Sosijedad 0:0

Sreda

Atletiko Madrid - Majorka 3:1 (1:1)

/De Pol 45+2, Morata 47, Karasko 77 - Nastasić 20/

Hetafe - Almerija 1:2 (0:1)

/Majoral 71 - Luis Suarez 7, 58/

Selta - Elče 1:0 (0:0)

/Aido 90/

Rajo Valjekano - Barselona 2:1 (1:0)

/A. Garsija 19, F. Garsija 53 - Levandovski 83/

Četvrtak

19.30: (1,80) Valensija (3,50) Valjadiolid (4,70)

19.30: (1,65) Viljareal (4,00) Espanjol (6,00)

22.00: (1,90) Atletik Bilbao (3,60) Sevilja (4,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraBarselonaRajo ValjekanoStole Dimitrievski

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara