Luis Suarez na meču sa Viljarealom (©AFP)
Luis Suarez na meču sa Viljarealom (©AFP)

Barsa sa osmoricom "klinaca" putuje na Keramiku

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.07.20. | 09:54

I velikim pitanjem: "Grizmane, gde si?"

Ako Barselona želi titulu moraće da počne da melje i gurne Real pod pritisak. Pitanje je samo da li se da ideja primila na stadionu Kamp Nou, jer čini se da su se Katalonci predali i pre bitke. Kike Setjen je prokockao sva prava na kiks i ovo mu je verovatno poslednja šansa da održi korak za Realom. Ali, Viljareal nije idealan protivnik za rešavanje problema. Čak bi mogao i da pogorša stvari (22.00).

Jer, ekipa Havijera Kaljehe je od povratka ispustila svega dva od mogućih 18 bodova i od tima koji se pre pauze nadao da nekim čudom uleti u Ligu Evrope, sada je jedan od glavnih konkurenata za mesto u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Pau Tores proslavlja gol sa saigračima (©AFP)Pau Tores proslavlja gol sa saigračima (©AFP)

A, kada kažemo da se Barsa “predala“ mislimo tu prvenstveno na to što se već nedeljama Katalonci bave suđenjem na Realovim utakmicama, a ne sopstvenom igrom. Mislimo takođe i na to što se više priča o statusu Antoana Grizmana, koji čak i ne igra. Protiv Bilbaa su stvar morali da vade “klinci“, Ansu Fati i Riki Puig, a ovaj drugi bio je starter na derbiju s Jorgandžijama i pritom bio sasvim pristojan.

Ovg puta biće ih još više, pošto su pored pomenute dvojice poziv za put u Kasteljon dobila još šestorica polaznika “La Masije“ - Penja, Koljado, Arauho, Morer, Monču, Kuenka. Dosta je na takvu ulogu uticala i činjenica da Samjuel Umtiti i Frenki de Jong, te "najsvežije" povređeni Žunior Firpo neće moći da igraju, međutim, može biti da se u danima iza nas naglo promenila transfer politika kluba. Uprava je već pokušala da vrati Pabla Morenazavršio u Mančester Sitijua sada od Građana pokušava da dobije nazad Erika Garsiju.

Riki Puig (©AFP)Riki Puig (©AFP)

Što se same titule tiče, u klubu kao da je kolektivno zavladalo osećanje da je ona već izgubljena. Mnogo pre no što se to zaista i desilo. Svi već pričaju o narednoj sezoni. I Barseloni bez Kikea Setjena.

Iskusni trener je od prvog dana u Barsi dočekan na nož, ali je i sam dao kritičarima povoda da ga napadaju. Pred derbi sa Atletikom (2:2) pojavio se snimak Lea Mesija kako ignoriše pomoćnog trenera Edera Sarabiju. Pred meč sa Viljarealom Setjena su napali i otac i brat Antoana Grizmana, koji je u derbiju na teren kročio tek u 90. minutu. Od igrača sa cenom od 120.000.000 evra očekuje se da rešava utakmice, ne da ulazi da se rastrči u nadoknadi. Spekuliše se već da će Grizman otići na leto, navodno nije već zatražio transfer samo zato što se nada Setjenovoj smeni.

Antoan Grizman (©AFP)Antoan Grizman (©AFP)

Jasno vam je u kakvoj atmosferi Barsa putuje na Madrigalu. A kako Katalonci nisu Viljarealov omiljen rival, možda je vreme da Žuta podmornica i to promeni. Ako pobedi i Blaugranu ni Liga šampiona neće biti van domašaja. A Barsi – biti ili ne biti. Posle meča na “Keramici“ u igri će ostati još 12 bodova. Jasno je, za kiks lufta nema, još Katalonci usput moraju da se nadaju saplitanju Reala nešto ranije protiv Bilbaa (14.00). Ukoliko i sa “San Mamesa“ izađu uzdignutih glava, možda za Barsino iznenađenje stvarno bude kasno. Kraljevićima do kraja ostaju Alaves i Viljareal kod kuće, Granada i Leganes na strani. 

PRIMERA – 34. KOLO

Petak

Atletiko Madrid – Majorka 3:0 (2:0)

/Morata 29 pen, 45+4, Koke 79/

Subota

Selta - Betis 1:1 (1:0)

/Nolito 22 - Fedal 79/

Valjadolid - Alaves 1:0 (0:0)

/Fernandes 88/

Granada – Valensija 2:2 (0:0)

/Fernandez 59 pen, Fede 86 – Valjeho 63, Guedeš 68/

Nedelja

14.00: (4,70) Atletik Bilbao (3,50) Real Madrid (1,80)

17.00: (2,55) Espanjol (2,95) Leganes (3,05)

19.30: (3,25) Osasuna (2,85) Hetafe (2,70)

22.00: (4,70) Viljareal (3,70) Barselona (1,75)

Ponedeljak

19.30: (2,85) Levante (3,30) Sosijedad (2,50)

22.00: (1,45) Sevilja (4,30) Eibar (7,75)



tagovi

PrimeraViljareal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara