©Reuters
©Reuters

Barsa se vraća na 4-3-3

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 18:31

Faktor iznenađenja u finalu Kupa kralja ili rezultat zasićenja formacijom 3-4-2-1?

Tener Barselone Ronald Kuman blizu je odluke da se u finalu Kupa kralja protiv Atletik Bilbaa (subota, 17.00) vrati na formaciju 4-3-3, piše katalonski Sport. Kako navodi isti izvor, holandski strateg je ovu opciju razmatrao tokom čitave nedelje, pa deluje da će definitivno odustati od formacije 3-4-2-1, koja mu je donela mnogo toga dobrog u proteklih nekoliko meseci.

Moguće je da je prelomni trenutak za takvu odluku predstavljalo loše izdanje u El Klasiku. Katalonci su krenuli sa trojicom defanzivaca, što nije dobro delovalo u prvom poluvremenu, dok se u nastavku prešli na 4-3-3, što je izgledalo daleko bolje. Barsa nije stigla do izjednačenja, ali je na terenu delovalo organzovanije, zaustavila je protivničke napade i sa druge strane pojurila izjednačenje, u čemu je umalo uspela u poslednjim trenucima meča.

Izabrane vesti

(6,00) ATL. BILBAO (4,20) BARSELONA (1,55)

Kuman u ovoj situaciji očigledno želi da igra na kartu iznenađenja, s obzirom da se njegovi protivnici nedeljama unazad pripremaju na formaciju 3-4-1-2, pa je moguće da je to bio slučaj i sa Baskima. Ostaje da se vidi da li će novi sistem biti kratkoročan ili bi mogao da predstavlja opciju do kraja sezone.

Prelazak na sitem 4-3-3 značiće i određena pomeranja u postavi, jer bi sada na desni bok mogao da se vrati Seržinjo Dest. Ipak, deluje da je Oskar Mingeza dobrim partijama zaslužio Kumanovo poverenje i da ima određenu prednost u ovom trenutku. Takođe, na to mesto bi mogao i Serđi Roberto.

Barselona je 16 puta u sezoni igrala u formaciji 4-3-3 i ostvarila je 12 pobeda, tri poraza i jedan remi. Od ta tri poraza jedan je bio upravo od Atletik Bilbaa u finalu Superkupa Španije posle produžetaka (2:3). Katalonci su u ovom sistemu izgubili i prvi polufinalni meč Kupa kralja od Sevilje (0:2), nakon čega su u formaciji 3-4-1-2 slavili dva puta uzastopno protiv Andalužana, od čega i u revanšu posle produžetaka sa 3:0. Barsina formacija 4-3-3 prijala je i Pari Sen Žermenu, koji je u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona na Nou Kampu slavio sa 4:1.

 



tagovi

Ronald Kuman

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara