Ilaić Moriba (©AFP)
Ilaić Moriba (©AFP)

Barsa spustila loptu, Vajnaldum dolazi samo ako bude para za platu, prednost diplomcu Masije koga upoređuju s Pogbom

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.03.21. | 15:27

Novi predsednik Barselone Đoan Laporta ne želi da se razmeće parama kojih nema

Izbor Đoana Laporte za predsednika Barselone doneo je talas optimizma koji je navijače gotovo naterao da zaborave u kakvoj se finansijskoj buli nalazi klub i da će proći još mnogo vremena pre nego što katalonski gigant ponovo bude finansijski moćan i stabilan.

S novim optimizmom došle su priče, spekulacije i ideje da će Barselona tokom leta da se razmeće novcem kojeg u kasi nema, pa se tako uveliko govori o dolascima Žoržinja Vajnalduma, Serhija Aguera, Erlinga Halanda, čak i novoj ofanzivi na Lautara Martineza za koga će obeštećenje sigurno biti devetocifreno...

Izabrane vesti

20.45: (8,50) BiH (4,50) Francuska (1,40)

Konkretno, za Vajnaldumov transfer već se pisalo da je predugovor potpisan, mada se od inicijalne vesti više ni reč nije pisala na tu temu. Sve do danas. Ugledni katalonski list Mundo Deportivo objavio je ono što smo od ranije već znali – da je Vajnaldum interesantan Ronaldu Kumanu zbog dobre saradnje iz reprezentacije Holandije. Ono što je novost jeste da niti je transfer dogovoren, niti se bilo šta unapred zna.

Kako se navodi, Barselona tek treba da odredi prioritete za trošenje ono malo sredstava koji su na raspolaganju, zbog čega će Vajnaldum biti na čekanju. Ako bude para u budžetu, tako se ističe. Odavno se šuška da je najvažniji momenat za Barselonu da ovog leta pronađe top centarfora. Najrealnije je da to bude Aguero zbog toga što za njegov dolazak ne bi moralo da se plati obeštećenje, ali bi zato troškovi za platu i proviziju bili verovatno ozbiljni. Ima i ideja poput Halanda ili Martineza, no to sada deluje nezamislivo, u trenutku kada Barselona grca u dugovima od preko milijardu i po evra...

Ono što bi Vajnaldum doneo Barselona bi mogla da dobije u Ilaiću Moribi. Radi se o diplomcu klupske akademije Masije, za čiji se preporod i vraćanje ugleda zalaže Laporta. Moriba je jedan od najtalentovanijih igrača ne samo Barselone, već i svoje generacije. Kritičari ga po fudbalskoj filozofiji i kvalitetima upoređuju sa Polom Pogbom, a njegov otac je leta 2019. godine lično spečio golobradog Moribu da napusti Barselonu i preseli se u Mančester Siti na inicijativu Pepa Gvardiole.

Moriba je okarakterisan kao jedan od nukleusa budućeg tima Barselone zajedno sa Ansuom Fatijem, Oskarom Minzuegom, Pedrijem, pa čak Rikijem Puđom koga je Kuman ranije tokom sezone optužio bio da je “krtica“ koja iznosi informacije javnosti.

Tek punoletni Moriba debitovao je za prvi tim Barselone u Kupu kralja početkom godine, u pobedi nad Korneljom. Odigrao je 64 minuta. Ubrzo je odigrao i prvi meč u Primeri protiv Alavesa i od tada igra gotovo redovno u domaćim takmičenjima.

Moriba je kod Kumana označen kao zamena za Miralema Pjanića na koga holandski stručnjak ne računa. Zbog toga će Pjanića biti na izlaznim vratima Kamp Noua na leto, a Moriba će do kraja sezone dobiti veći prostor. Zanimljivo, Barselona je za njega nalepila otkupnu klauzulu od 100.000.000 evra već sa 16 godina. On ima aktivan ugovor do juna 2022. godine, a pregovori za novi počeli su prošle godine, ali su odloženi za ovu zbog korona krize.



tagovi

Ilaić Moribaletnji prelazni rok 2021BarselonaŽoržinjo Vajnaldum

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara