©Reuters
©Reuters

Barsa stvara novi bedem ispred Ter Štegena: Posle Garsije, Katalonci bi i Bastonija

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.05.21. | 21:36

Defanzivac Mančester Sitija izvesno stiže na Kamp Nou kao slobodan igrač, ali bi Katalonci da stvore novi štoperski tandem i Špancu pridruže talentovanog štopera milanskog Intera

Posle poraza od Granade i remija sa madridskim Atletikom, Barsa bi još jednom mogla da ostane bez titule. Narednog leta se očekuju velike promene u ekipi, a zasad je poznato samo da će zadnju liniju ojačati mladi štoper Mančester Sitija Erik Garsija. Jasno je da se Katalonci tu neće zaustaviti, pa su pokazali interesovanje i za centralnog defanzivca Intera Alesandra Bastonija, prenosi Sport Mediaset.

Utorak, 22.00: (12,0) Levante (7,25) Barselona (1,20)

Izabrane vesti

Još uvek je neizvesno da li će Lionel Mesi ostati u klubu, posle razočaravajućih rezultata pod znakom pitanja je i sudbina Ronalda Kumana na klupi. Leto pred nama će nesumnjivo doneti velike promene na Kamp Nou, nova uprava na čelu sa Đoanom Laportom će pokušati da osveži redove posle još jedne takmičarske godine koja preti da bude razočaravajuća.

Često je odbrana škripala, pa se tu mogu očekivati i najveće promene. Sa Etihada kao slobodan igrač stiže Erik Garsija, 20-godišnji fudbaler koji je ponikao u Masiji, ali je pre četiri godine otišao u Mančester. Izrazio je želju da se vrati na Kamp Nou i na kraju isterao svoje, jasno je da u Barsi od španskog reprezentativca (već sedam nastupa za seniorsku selekciju) očekuju mnogo u budućnosti.

Sada se pojavila priča da uprava Blaugrane razmišlja i o talentovanom štoperu Intera Alesandru Bastoniju. Iako ima samo 22 godine, ustalio se u prvoj postavi ekipe Antonija Kontea, dokazao da već sada poseduje kvalitet za najviši nivou, jasno je da je pred italijanskim reprezentativcem svetla budućnost.

Ipak, Barselona ima velike finansijske probleme, pa je teško zamisliti da bi mogla da otkupi ugovor defanzivca Neroazura. Uprkos tome, Sport Mediaset tvrdi da Katalonci prate situaciju, kao i da su spremni da se uhvate u koštac sa klubovima iz Premijer lige, koji su pokazali interesovanje za momka koji je ponikao u Atalanti i dosad upisao četiri nastupa u seniorskoj selekciji Azura.

Njegova vrednost na tržištu se procenjuje na 55.000.000 evra, svota koju će Barsa teško moći da izdvoji ovog leta, ali se u klubu nadaju da bi sa novopečenim prvakom Italije mogli da pronađu zajednički jezik. Mogli bi da ponude klubu sa Đuzepe Meace nekog od svojih igrača i tako spuste Bastonijevu cenu, podsetimo da su Neroazuri svojevremeno bili zainteresovani za Žuniora Firpa.



tagovi

Erik GarsijaAlesandro BastoniInter MilanBarselonaletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Barselona
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara