Lisandro Martinez, Alesio Romanjoli i Markos Senes (©Reuters, AFP)
Lisandro Martinez, Alesio Romanjoli i Markos Senes (©Reuters, AFP)

Barsa traži levog štopera: Romanjoli, Martinez, Senesi ili Mandi kao “daj šta daš“ opcija

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 11:53

Prioritet je napadač, ali...

Plan je sledeći: rešiti se Samjuela Umtitija i dovesti Erika Garsiju iz Mančester Sitija, ali Barselona uporedo radi na dovođenju još jednog štopera. Treba da pokrije levu stranu i da ne bude previše skup, pa su tri imena iskočila u prvi plan.

Katalonski Mundo Deportivo piše da je Blaugrana suzila izbor na Milanovog Alesija Romanjolija, Ajaksovog Argentinca Lisandra Martineza i Markosa Senesija iz Fajenorda.

Izabrane vesti

Neće ipak biti lako, prvenstveno jer se pod broj jedan treba rešiti ogromne Umtitijeve plate, pokušavaju na stadionu Kamp Nou da snize i ponudu koju su već dali Garsiji... Đozep Marija Bartomeu nije ostavio klub u dobrom finansijskom stanju.

Ako klub i uspe da se reši Umtitija, od štopera će mu ostati Đerar Pike, Klemon Lengle, Ronald Arauho i Oskar Mingeza, koga u Barsi vide i kao opciju na desnom beku. Od svih ovih igrača samo je Lengle levonog i zato Barselona traži još jednog.

(1,60) Viljareal (3,75) Dinamo Zagreb (6,50)

Ne bi ipak baš da se potroši, jer će joj novac biti potreban za golgetera. Romanjoliju (26) ugovor sa Milanom ističe 2022. i Rosoneri neće moći previše da traže. Ronald Kuman je pak u Holandiji imao priliku da se uveri u kvalitete 23-godišnjih Argentinaca Martineza i Senesija, koji može da igra i levog beka. Ne treba da podsećamo da je Barselona iz Ajaksa već dovela Frenkija de Jonga i Seržinja Desta.

Kao plan D tu je i Aisa Mandi, mada je on dešnjak, ali je igrao i kao levi štoper, a u junu mu ističe ugovor sa Betisom. Barsa takođe ima i opciju da otkupi nazad U21 reprezentativca Horhea Kuenku, koji trenutno igra u Almeriji kao pozajmljeni fudbaler Viljareala. Međutim, njega je Kuman još letos otpisao i teško da će sada promeniti mišljenje.



tagovi

letnji prelazni rok 2021Alesio RomanjoliMarkos SenesiLisandro MartinezAisa Mandi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara