(©Reuters)
(©Reuters)

Barsa trguje kao nekad Juve: Injigo Martinez deveto besplatno pojačanje od 2021.

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 10:08

Potpisuje ugovor do leta 2025.

Proslavila je Barselona titulu prvaka Španije, šampionski trofej se vratio na Nou Kamp, a odmah je završeno sve i oko dovođenja prvog pojačanja za narednu sezonu.

Dres katalonskog giganta obući će Injigo Martinez, štoper Bilbaa, koji ima 31 godinu i na Nou Kamp dolazi – besplatno. Potpisaće ugovor do leta 2025. godine. Ovaj transfer je veliki udarac za crveno-bele iz Baskije, jer su u januaru 2018. doveli Martineza iz Sosijedada za 32.000.000 evra, napravili su od njega komandanta odbrane, a sada im odlazi bez evra obeštećenja.

Izabrane vesti

Sila prilika naterala je Barselonu da se u poslednje dve godine ponaša kao do skoro Juventus. Italijanski gigant se bio specijalizovao za dovođenje superkvalitetnih igrača kojima su isticali ugovori, pa ih je dobijao bez obeštećenja. Tako su u Torino svojevremeno dolazili Sami Kedira, Andrea Pirlo, Pol Pogba, Dani Alves, Fernando Ljorente, Aron Remzi, Adrijan Rabio... A, neke od njih je uspevao potom da proda, samim tim i da zaradi.

Barselona je zbog silnih finansijskih problema, zbog ekonomske konsolidacije, primorana da traži baš takve igrače – slobodne. I Injigo Martinez, iako ima 31 godinu, savršeno se uklapa u taj profil.

Sve je puklo na Nou Kampu u leto 2021. godine, kada je morao da ode i Lionel Mesi. Uzalud su se plate igračima smanjivale nekoliko puta tokom korone, balon je bio toliko naduvan, da klub to više nije mogao da izdrži. Usledile su sušne godine što se tiče trofeja, a pojačanja su stizala za nula evra obeštećenja. Odnosno, većina je bila takva.

Martinez je, dakle, deveti fudbaler koji kao slobodan strelac stiže u Barselonu, a španski mediji pišu da od 2009. do 2020. klub nije napravio nijedan takav transfer!

Od ekonomskog sloma, bez obeštećenja u redove katalonskog giganta stigli su Serhio Aguero, Memfis Depaj, Pjer-Emerik Obamejan, koji više nisu u klubu. Potom, Erik Garsija, Frank Kesi, Andreas Kristensen, Ektor Beljerin i Markos Alonso.

Nije sve ni u obeštećenjima, čelnike Barselone pred letnji prelazni rok više brine nešto drugo.

Plate igrača su ono što nas muči. Za desetoricu onih koji dođu, desetorica moraju da odu“, objasnio je potpredsednik kluba Romeu.

Koliko je onda realno da predsednik Laporta ostvari san i vrati u klub Mesija, koji bi takođe došao bez obeštećenja, pitanje je od milion dolara...


tagovi

Injigo MartinezBarselonaPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara