Erik Garsija (Foto: Reuters)
Erik Garsija (Foto: Reuters)

Barsa u narednim danima dobija prvo pojačanje za narednu sezonu: Još bonusi i Garsija stiže na Kamp Nou

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 09:00

Španac je već dogovorio godišnju platu i ugovor na pet sezona

Višemesečnim pregovorima bliži se kraj. Barselona će, tvrdi Mundo Deportivo, u narednih nekoliko dana završiti prvo pojačanje za narednu sezonu. Pre ili kasnije Erik Garsija će postati novi fudbaler Barselone, uverava katalonski list.

Defanzivac Mančester Sitija je već odavno u pregovorima sa Blaugranom. Praktično od početka sezone, kada je jasno naglasio da neće produžiti ugovor sa Građanima. Bio je to jasan znak za katalonski klub da krene u misiju povratka polaznika La Masije na Kamp Nou.

Izabrane vesti

(1,65) Španija U21 (3,70) Češka U21 (5,70)

Obostrana želja nikad nije bila sporna. Erik Garsija je želeo da se vrati u matični klub, Barselona nije imala problem da prizna napravljenu grešku. Otud su se oko visine plate i dužine ugovora (pet sezona) vrlo brzo dogovorili. Prepreku je predstavljala visina obeštećenja, jer Katalonci su 20-godišnjaka želeli da ugrabe odmah, još letos.

Međutim, Sitijevi previsoki finansijski zahtevi za fudbalera u poslednjoj godini ugovora odbili su prvi nalet Barselone. Ali vratila se zimus i pokušala još jednom. Ipak, uprkos tome što su iz mančesterskog kluba smanjili potraživanja, korona-kriza u januaru nije ostavila ni centa za pojačanja, te su odlučili da sačekaju kraj sezone i dovedu ga bez obeštećenja.

Jedina preostala prepreka na putu ka Garsijinom povratku u Barselonu jeste bonus koji će španskom defanzivcu kao slobodnom igraču pripasti za potpis. Mateu Alemani, novi sportski direktor katalonskog kluba, zadužen je da sa Garsijinim agentom Ivanom de la Penjom u narednim danima završi operaciju, koja će po svemu sudeći biti rutina. Barselona i njen novi predsednik Đoan Laporta dobiće prvo pojačanje za narednu sezonu.


tagovi

Erik GarsijaBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara