Gaja i Dest u duelu (©Reuters)
Gaja i Dest u duelu (©Reuters)

Barselona bi Valensijinog kapitena: Novac i Alenja u zamenu za Gaju

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 13:35

Katalonci žele da pojačaju konkurenciju Đordiju Albi

Već trojicu igrača dovela je Barselona u ovom prelaznom roku, za koji se očekuje da dostigne vrhunac tek posle Evropskog prvenstva. Bez obeštećenja stigli su iz Mančester sitija Serhio Aguero i Erik Garsija, dok je od Betisa za 9.000.000 evra otkupljen Emerson Rojal. To je, ipak, samo početak renoviranja tima na čijem čelu je, uprkos predviđanjima, ostao Ronald Kuman.

Naredni igrač kog bi holandski trener mogao da dobije na raspolaganje, po pisanju Mundo Deportiva, je kapiten Valensije Hose Luis Gaja. Reprezentativac Španije planiran je da bude konkurencija Đordiju Albi za mesto levog beka, jer u Barseloni nisu zadovoljni kako se pokazao Žunior Firpo, koji bi uskoro mogao da bude prodat. Veruju na Kamp Nou da bi tandem igrača koji se bore za minute i u nacionalnom timu stvorio jaču konkurenciju i pomogao obojici da dodatno podignu kvalitet.

Izabrane vesti

KVOTE ZA MEČEVE EVROPSKOG PRVENSTVA

U prilog informaciji da bi Gaja mogao u Barselonu ide to što 26-godišnji fudbaler oteže sa pregovorima o novom ugovoru u Valensiji, ali činjenica da aktuelni važi još dve godine garantuje klubu sa Mestalje lepo obeštećenje u slučaju transfera.

Katalonski list ne navodi finansijske detalje, osim da bi uz novac u Valensiju mogao i 23-godišnji Karles Alenja. Mladi defanzivni vezista je drugi deo prošle sezone proveo na pozajmici u Hetafeu, gde je imao dobru saradnju sa Hoseom Bordalasom, koji je od nedavno trener Slepih miševa.

Gaja je dosad u karijeri nastupao samo za klub sa Mestalje, a prošle sezone je u 34 nastupa dao jedan gol i upisao sedam asistencija. U petak je u prijateljskom meču sa Portugalom dobio prednost u odnosu na potencijalnog klupskog saigrača Albu, a neće biti iznenađenje da tako bude i tokom Evropskog prvenstva.


tagovi

Hose GajaKarles Alenja

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara