Stadion Vanda Metropolitano (©Reuters)
Stadion Vanda Metropolitano (©Reuters)

Markos Ljorente u formi za EP, ali Špancima škripi u realizaciji; Portugalci se čuvali (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.06.21. | 21:24

Komšijski miroljubivo na Vandi Metropolitano

Kada je prvi šut u okvir gola zabeležen tek u 50. minutu, jasno je da utakmica nije bila posebno uzbudljiva i sa vatrom u nogama aktera. Tako nešto se, ipak, moglo očekivati u proveri Španaca i Portugalaca pred početak Evropskog prvenstva. Suludo bi bilo da su previše zapinjali i rizikovali povrede samo nedelju dana uoči početka turnira. Otud i miroljubivih 0:0 u duelu komšija sa Pirinejskog poluostrva.

Podmlađena selekcija Španije više je želela pobedu, bila konkretnija u fazi napada, ali ispromašivali su se domaći fudbaleri na stadionu Vanda Metropolitano u Madridu. Pre svih Alvaro Morata i Pablo Sarabija, koji je u 58. minutu morao da reaguje mnogo bolje na dodavanje Markosa Ljorentea. Jednod od njegovih brojnih ove večeri.

Izabrane vesti

Uporni desni spoljni Atletiko Madrida uspeo je da ukrade loptu Pepeu i pronađe napadača Pari Sen Žermena, ali se on obrukao pri šutu sa desetak metara, poslavši loptu visoko preko gola.

Iako su uglavnom Španci bili neprecizni, na momente i sebični, ili kasnili na ubačene lopte, najčešće posle Ljorenteovih prodora po desnoj strani, treba istaći i nekoliko sjajnih intervencija Ruija Patrisija.

Šansa za Sarabiju, ipak, nije bila najbolja koju su domaćini imali. U prvom minutu nadoknade Morata je bio sam pred golom Portugala, snažno šutirao, ali - u prečku. U neverici je Luis Enrike gledao kakve šanse ne koriste njegovi igrači, pre svih iskusni centarfor Juventusa.

Na drugoj strani, aktuelni evropski prvak opredelio se za dosta manje ofanzivnu igru. Najbolji napad Portugalci su izveli u 60. minutu, kada je Ronaldo probio po desnoj strani i centrirao pred gol Unaija Simona, gde je Žota bio uspešniji u skoku od Markosa Ljorentea, ali ne i dovoljno precizan.

Još bliži pogotku gosti su bili desetak minuta pre kraja vremena, kada je Gaja nekontrolisano zahvatio loptu i stvorio problem Simonu. Nesiguran je bio mladi golman pod pritiskom Ronalda i napucao kapitena portugalske selekcije, ali se na njegovu sreću lopta odbila u povoljnom pravcu, ne ka golu.

Pitanje je šta će Luis Enrike i Fernando Santos imati da kažu svojim igračima posle ove utakmice. Prvi može biti zadovoljan motivacijom svog tima i partijom Markosa Ljorenta, a drugi osim što nije bilo povreda, nema baš mnogo povoda za pohvale. Niti je odbrana evropskog prvaka bila samouverena i stabilna, nitu su ofanzivci pokazali kreativnost i odlučnost.

Mada, slično je Portugal delovao i na startu Evropskog prvenstva u Francuskoj, kada je prošao grupu kao najbolja trećeplasirana selekcija, a potom stigao do pehara...

I jednima i drugima ostala je još po jedna provera. Španija će se u utorak sastati sa Litvanijom, a Portugal dan kasnije sa Izraelom.

Prvi meč na Evropskom prvenstvu Crvena furija igra protiv Švedske 14. juna (rivali u grupi su još Poljska i Slovačka), dok će evropski prvaci odbranu trofeja početi 15. juna duelom sa Mađarskom, a rivali u grupi Portugalcima su još Nemci i Francuzi.

PRIJATELJSKI MEČ

Španija - Portugal 0:0

Madrid, stadion Vanda Metropolitano

Sudija: Kreg Pouson

ŠPANIJA (4-3-3): Simon - M. Ljorente, Laport (79. D. Ljorente), Pau Tores (63. Garsija), Gaja - Alkantara (63. Pedri), Buskets (63. Rodri), Ruiz (75. Koke) - Sarabija (75. Moreno), Morata, Feran Tores

PORTUGAL (4-2-3-1): Patrisio - Semedo, Fonte, Pepe (59. Karvaljo), Gerero - Oliveira (59. Fernandeš), Pereira - Sančez (69. Silva), Feliks (46. Gonzalveš), Žota (70. Palinja) - Ronaldo


tagovi

Alvaro MorataKristijano RonaldoEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara