Matijas Rohas (©Reuters)
Matijas Rohas (©Reuters)

Barselona može i sa igračem manje do pobede, Estudijantes u zalivu razbio iluziju Italijanu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 05:25

Kvalifikacije za Kopa Libertadores: Čileance skupo koštalo užasno branjenje kornera

Kroz kvalifikacije će četiri tima izboriti plasman u grupnu fazu Kopa Libertadoresa, a za sada je poznato sedam od osam timova koji se nalaze u predvorju. Fluminense jedini ne zna protivnika - sastaće se sa pobednikom duela izmešu Olimpije Asunsiona i Nasional Atletika - dok preostala tri para finalne faze kvalifikacija za elitno takmičenje u Južnoj Americi čine: Estudijantes - Everton, Univesidad Katolika - Strongest i Amerika Mineiro - Barselona Gvajakil.

U dvomeču drugog kola Barselona je deklasirala Deportes, koji nije bio kadar da joj se suprotstavi ni sa igračem više. Uspeo je ekvadorski predstavnik, iako je igrao sa desetoricom u polju, da postigne još jedan gol, ostvari duplu pobedu i izvadi vizu - 1:0 (0:0). Emanuel Martinez je dokrajčio Deportes, koji nije živeo nedelju dana u iluziji da može do prolaska za razliku od Audaks Italijana. Nadoknadio je Estudijantes gol zaostatka protiv čileanskog predstavnika i iz La Plate je odleteo u plej-of Kopa Libertadoresa - 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

U najgorem trenutku kapitulirala je odbrana Audaks Italijana na argentinskom tlu - pred odlazak na odmor. Nisu izdržali Čileanci, poklekli su pred petnaestominutne pauze. Došao je Italijano da odbrani neočekivano stečenu prednost na domaćen terenu, odolevao je naletima Estudijantesa, ali očigledno je bilo da je samo pitanje vremena kada će brana popustiti.

Zaspala je odbrana gostiju prilikom branjenja prekida, nadskočio je Agustin Rožel čuvara i zakucao je glavom loptu u mrežu. Savršen centaršut Fernanda Zakija iskoristio je defanzivac Estudijantesa da postigne drugi gol u 20 dana. Grčevito se branio Audaks Italijano, nije ni pomišljao da krene napred - meč završio bez šuta u okvir gola - i za kukavičluk je prigodno nagrađen. Čileancima su u La Plati korneri došli glave...

Kao da Audaks Italijano nije odradio pripremu za utakmicu, ispit na temu protivvazdušna odbrana nije položio. Izbacili su gosti loptu u korner, brzinski je Estudijantes izveo korner. Ubacivanje na prvu stativu, Leandro Nikolas Dijaz uklizava i šalje loptu u gol. Šta su radili igrači Italijana nikome nije jasno... Golman je pokušao da skrati ugao, ali je kasnio. I voz za plej-of je otišao. Na njega se ukrcao Estudijantes.



KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - 2. KOLO

Utorak

Monagas - Everton 1:0 (0:0) /prvi meč 0:3/

/Gonzales 46/

Sreda

Fluminense - Miljonarios 2:0 (0:0) /prvi meč 2:1/

/Vilijan 61, Arijas 73/

Strongest - Plaza Kolonija 3:0 (2:0) /prvi meč 0:2/

/Amaral 2, Prost 6, 59/

Guarani Asunsion - Amerika Mineiro 2:3 (2:0), penalima 4:5 /prvi meč 1:0/

/Fernandez 13, Kaseres 15 - Paulista 59, 74, Vaskez 90+2ag/

Universidad Katolika - Bolivar 2:0 (2:0) /prvi meč 1:1/

/Zamora 10, Dijaz 35/

Četvrtak

Estudijantes - Audaks Italijano 2:0 (1:0) /prvi meč 0:1/

/Rožel 45+1, Dijaz 84/

Univesitario - Barselona 0:1 (0:0) /prvi meč 0:2/

/Martinez 66/

Petak

01.30: (1,62) Atletiko Nasional (3,60) Olimpija (5,40) /prvi meč 1:3/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresEstudijantesAudaks Italijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara