Injigo Martinez (©Reuters)
Injigo Martinez (©Reuters)

Barselona ne staje: Dovela Kundea, ali ne odustaje od Injiga Martineza

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.08.22. | 19:25

Bilbao pravi kalkulaciju i priprema teren

Ne smiruje se Barselona ni posle angažovanja Žila Kundea. Dobio je Ćavi štopera koga je tražio, izdvojio je katalonski klub 50.000.000 evra za Francuza, pobedio Čelsi u toj bici – ali je odluka da mu skinu igrača iziritirala londonske Plavce, koji su ubedili Sesara Aspilikuetu da ne krene put Katalonije, a takođe su, za sada, stopirali transfer Markosa Alonsa – i činilo se zatvorio tu poziciju. Ipak, sa kupovinom štopera nije gotova.

„Plan A“ je prošao, Žil Kunde je parafirao, a „Plan B“ je postao nova primarna meta Blaugrane. Ako su u Atletik Bilbau mislili da su se rešili najaktivnijeg kluba na letnjoj pijaci – pogrešili su. Barselona ne odustaje od Injiga Martineza, a iskusni štoper, takođe, nije odumio od selidbe na Kamp Nou.

Izabrane vesti

Ne pregovara se Injigu Martinezu sa Baskima o novom ugovoru, tu mogućnost je otpisao. Stavio je do znanja ljudima u klubu da imaju dve opcije – da ga do kraja letnjeg prelaznog roka puste u Barselonu ili idućeg odlazi kao slobodan igrač. Tada mu ističe ugovor. Atletik Bilbao priteran je uza zid, hteo ili ne mora da razmišlja o alternativama, i počeo je da pravi kalkulaciju.

U Baskiji su bili bliski mišlju i kada je katalonski klub prvi put pokucao na vrata i pitao za zdravlje štopera da ga puste. Izlazna klauzula od 80.000.000 evra postoji, no jasno je da toliko u trenutnoj poziciji Bilbao ne može dobiti. I ne očekuje, spreman je da pregovara, a dok natezanje sa Barselonom bude trajalo – radiće na zameni.

Isprva je polazna tačka bila 40.000.000 evra, ali kako vreme prolazi na San Mamesu će biti zadovoljni i ako Injigo Martinez „pokrije“ njegovu zamenu. Izbor je pao na Davida Garsiju iz Osasune, momka rođenog u gradiću Ibero u pokrajini Navari. Tim iz Pamplone ceni ga 20.000.000 evra. Toliko će Barselona morati da izdvoji i koji evro preko, kako bi smekšala Baske.


tagovi

Injigo MartinezBarselonaAtletik BilbaoLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara