(© FC Barcelona)
(© FC Barcelona)

Barselona sad ima trojicu predsednika: Jednog u fotelji, dvojicu na terenu

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 13:47

Frank Kesi za tri puta veću platu nego u Milanu stigao na Nou Kamp

Rekao je Đoan Laporta da će biti pojačanja ove sedmice i prvo je već ovog ponedeljka stiglo na Nou Kamp. Očekivano, pošto je katalonski gigant potvrdio dolazak Franka Kesija.

Doskorašnji centralni vezista Milana prvi je novajlija Barselone u susret novoj sezoni. Suštinski je dogovoren od u martu, samo se čekao povoljan trenutak za realizaciju posla i početkom jula, kad klubovi ulaze u novu fiskalnu godinu – a Blaugrani je to važno zbog sređivanja poslovnih knjiga – reprezentativac Obale Slonovače je potpisao do leta 2026.

Izabrane vesti

Povoljna okolnost po Barsu je da je Kesi angažovan bez obeštećenja, pošto mu je istekao ugovor sa Milanom, gde je stekao reputaciju jednog od „režisera“ u Seriji A. Toliko dobro je igrao na San Siru da su ga saigrači, potom i novinari, oslovljavali – Prezidente. Prateći taj trend, ispostaviće se da Barselona sad ima trojicu predsednika: jednog u fotelji u liku Laporta, drugog u svlačionici, jer Đerara Pikea svi vide kao budućeg prvog čoveka kluba, vrednujući njegove liderske i sposobnosti dokazane u svetu biznisa, a sad još jednog na terenu.

S obzirom da je angažovan bez obeštećenja, Frank Kesi je u prilici dobro da zaradi. Barselona mu je dala platu od 6.500.000, što je triput više nego što je imao u Italiji. Prema poslednjim podacima, objavljenim na startu prethodne sezone, zarađivao je 2.200.000 evra u Milanu. U jednom trenutku, posredstvom agenata, tražio je celih 8.000.000 evra da bi prodžio saradnju sa Rosonerima, gde je izrastao u jednog od važnijih igrača, ali kako direktor Paolo Maldini nije to mogao da mu obeća okrenuo se drugim opcijama. Barselonina je bila najbolja, pa će u nastavku karijere biti u prilici sa sarađuje sa Ćavijem, koji se proslavio na poziciji zadnjeg veznog.

Kesi će u Barseloni nositi broj 19 na poleđini dres, što znači da će Feran Tores promeniti broj. Pre Ferana, prethodni fudbaleri sa tim brojem na Nou Kampu bili su Mateus Fernandes i Kevin Prins Boateng. Bez vidljivog traga. Frank se nada da će ostaviti pečat kao zemljak, Jaja Ture, u prvoj deceniji 20 veka vrlo dobar u dresu Barse. Ture je osvojio sedam trofeja, Kesi dolazi sa reputacijom šampiona Italije. A taj gen je potreban Ćavijevom timu.


tagovi

BarselonaFrank KesiTransferiLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara