Dani Alves (© Rueters)
Dani Alves (© Rueters)

Barselona žrtvuje Danija Alvesa, Brazilac visi za Ligu Evrope

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 17:02

Samo trojica mogu na spisak

Vratio se iz penzije, velikodušno pomogao, iskustvom, stavom i energijom, a sad će Dani Alves još jednom da se žrtvuje zarad interesa Barselone. Brazilac je dosta toga dobrog doneo Kataloncima u dalekoj prošlosti, u poslednja dva meseca zakrpio rupu na poziciji desnog beka, međutim, do kraja sezone će igrati samo utakmice Primere.

Barsa neće registrovati Alvesa za nastavak takmičenja u Ligi Evrope, pošto je procenila da u konkurenciji zimskih novajlija za njega nema mesta na spisku koji do srede u ponoći mora da pošalje u kancelariju UEFA. Prema pravilima te organizacije, u odnosu na prvi deo sezone, lista fudbalera za eliminacione faze međunarodnih takmičenja može da se proširi samo za tri nova imena. Na stadionu Nou Kamp opredelili su se za ofanzivnije igrače: napadače Ferana Toresa i Pjera Emerika Obamejana, te krilo Adamu Traorea, što znači da povratnik u klub neće igrati ni dvomeč šesnaestine finala sa Napolijem, niti jednu utakmicu do kraja ovog izdanja Lige Evrope, ako Barsa prođe dalje.

Izabrane vesti

Španski mediji objašnjavaju da će trener Ćavi povući taj potez posle razgovora sa Danijem Alvesom i da povratnik razume razloge. Prvi se tiču njegovih godina. U maju puni 39 i procena je da nije u stanju da izdrži dve utakmice sedmično. Drugi je skopčan sa alternativama, jer stručni štab na poziciji desnog beka već ima Seržinja Desta, a na nekim mečevima ove sezone na tom mestu su „krpili“ Oskar Mingeza i Ronald Arauho. Dovoljno opcija. Za razliku od napada, koji ove sezone ne proizvodi golove, a oni su potrebni ekipi. Zato poverenje u Ferana Toresapritom,plaćenog 55.000.000 evraPjera Emerika Obamejana, kao i Traorea, posebno usled činjenice da klub više ne računa na Usmana Dembelea.


tagovi

BarselonaDani Alves

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara