Barselonin fotofiniš za male pare: Centarfor, levi bek i štoper!

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 12:07

Katalonci rade na dovođenju pojačanja

Transfer Dušana Vlahovića iz Fjorentine u Juventus bi mogao da odblokira mnoge druge poslove do kraja zimskog prelaznog roka koji se završava u ponedeljak uveče. Među klubovima koji čekaju prelazak Srbina u Torino je i Barselona.

Odavno je poznato da trener Ćavi želi Alvara Moratu u Barseloni, ali je to bila nemoguća opcija dok Juventus ne nađe drugog napadača. Kako je Vlahović sada pred vratima Juventusa, otvorila su se vrata za prelazak Morate na Kamp Nou. On je svojim agentima saopštio da urade sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi ga Juve pustio u Barselonu.

Izabrane vesti

Juventusu bi odgovaralo da skine Moratinu platu sa spiska, a ništa protiv nema ni Atletiko čiji je Španac zvanično član. Međutim, Barselona mora prvo da reši situaciju sa Usmanom Dembeleom i da ga se nekako reši kako bi napravila prostor u već suženim finansijskim kapacitetima za dovođenje i registraciju novih igrača. Ćavi i Morata se nadaju da će klub uspeti u tomer je Dembeleu jasno stavljeno do znanja da mora da ode ove zime. Ako ne uspe u nameri da dovede Moratu koji mu je prvi pik, Ćavi je uporavi kluba predložio i alternativu. Reč je o Argentincu Lukasu Bojeu iz Elčea koje nije skup. Kako god, Ćavi želi napadača jer ne veruje Memfisu Depaju a Luka de Jonga ipak samo vidi kao alternativu sa klupe.

A pored napadača želi i levog beka jer je Đordi Alba u godinama, sve više sklon povredama i potrebna mu je alternativa. Ćavijeva želja je Argentinac Nikolas Taljafiko koji svim silama pritiska Ajaks da ga pusti na Kamp Nou. Zbog toga je i odbio pregovore sa Napolijem koji je želeo da ga dovede. Problem je što Barsa za Taljafika može samo da ponudi pozajmicu s pravom otkupa, a Ajaks insistira ne definitivnoj prodaji po ceni od 7.000.000 evra. Barsa je holandskom šampionu ponudila i mladog Alehandra Baldea na pozajmicu do kraja sezone i sklopu Taljafikovog transfera.

Pored napadača i levog beka, Barselona ozbiljno radi i na dovođenju štopera. Pojedini mediji javljaju na Pirinejima da je već postigla sporazum sa Sazarom Aspilikuetom za naredno leto kada mu istekne ugovor u Čelsiju. Navodno je dogovorena saradnja na tri godine. Čelsi je Aspilikueti ponudio produžetak na samo jednu godinu ali on nije odgovorio na to i očigledno merka neke druge opcije.


tagovi

Alvaro MorataZimski prelazni rok 2022Nikolas TaljafikoCezar Aspilikueta

Obaveštavaj me

Barselona
Čelsi
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara