Ćavi na proslavi titule (© Reuters)
Ćavi na proslavi titule (© Reuters)

Barsin prelazni rok: Mesi rešava sledeće sedmice, kupujemo zadnjeg veznog, hoćemo Karaska, pitajte Pepa što nije dao Kansela

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.06.23. | 11:10

„Rafinja nije na prodaju, ne možemo da dovedemo svakog koga poželimo“, kaže trener Ćavi

Bilo je burno prošlo, biće i ovog leto. Kao da prethodna rekonstrukcija Barselonine ekipe nije bila dovoljna, iako je u velikom stilu, posle četiri godine čekanja, pokorena Primera. Sad se Katalonci spremaju za dodatna osveženja igračkog kadra, najavljuju nekoliko bitnih poslova, a u centru pažnje je – Lionel Mesi.

Posebno posle potvrde iz Pariza da će u subotu veče Argentinac odigrati poslednji meč za PSŽ, onda će mu isteći ugovor i ostaje da se vidi da li će se vratiti ili izabrati finansijski privlačnije ponude iz Saudijske Arabije i Sjedinjenih Američkih Država.

Izabrane vesti

„Mesi će sledeće sedmice odlučiti. Pristao sam da nam se pridruži. Zna da smo raspoloženi i da ga čekamo. Ništa se u našim razmišljanjima nije promenilo, imamo šansu da ga dovedemo. Ostaje da odluči. Spreman sam da ga uključim u postojeći sistem“, rekao je Ćavi Ernandes.

Trener Barse ne krije da želi dvojicu fudbalera Mančester Sitija, Ilkaju Gundoganu (ističe mu ugovor) i Bernarda Silvu (do juna 2025), ali da su ti poslovi daleko od realizacije.

Sve što mogu da kažem je da sad svi žele da dođu u Barsu. Ako imamo šansu bilo koga da dovedemo, onda ćemo uraditi sve da tako bude. Niko mi još nije rekao: „Ne, želim da idem u drugi klub“. Probali smo prošlog leta da dovedemo Bernarda. Normalno je da razni fudbaleri žele da dođu u Barsu, za nas bi Portugalac bio sjajno rešenje, ali teško ga je dovesti, pošto je pod ugovorom sa Sitijem“.

Još jedan fudabaler engleskog prvaka je na listi želja Blaugrane. U pitanju je Žoao Kanselo. Ne prvi put, ali je u međuvremenu Portugalac završio na pozajmici u Bajernu.

Nije došao u januaru, jer Siti nije hteo da ga pusti u Barsu. Čak nam nije ponudio nijedan razlog. Nije moglo da se realizuje zato što nas je Siti odbio. Najbolje bi bilo da pitate Građane, Pepa, klub...“

Malo povoljnija, ali ne do kraja izvesna, je situacija oko potencijalnog angažmana Janika Fereira Karaska, koji ovog proleća blista u dresu madridskog Atletika.

„Imamo klauzulu po kojoj možemo da dovedemo Karaska ovog leta. Direktor Mateu pregovara. Zavisi od raspleta naredne sedmice. Sviđa mi se Belgijanac, ali to je sve što mogu da kažem“.

Posle rastanka sa Serhijem Busketsom, otvoreno je pitanje ko će popuniti mesto zadnjeg veznog. U opticaju su dva kandidata: Jozua Kimih (Bajern) i Martin Subimendi (Sosijedad).

Reč je o vrhunskim fudbalerima na poziciji zadnjeg veznog. Kimih je pod dugotrajnim ugovorom sa Bajernom i jedina naša šansa je da počnemo pregovore sa Nemcima. Onda zavisi od kluba iz Minhena“.

Jednog igrača aktuelnog kadra Ćavi je označio toliko bitnim da ne planira da  ga stavi na tržište.

Rafinja nije na prodaju. Ostaje u Barseloni i dosta će nam pomoći. Za mene je on krucijalan fudbaler. Onaj koji pravi razliku“.

Sad, baš, da li je Barazilac taj vreme će pokazati, ali posle prvog mesta u državnim okvirima svaki navijač Barse želi rezultatsku nadogradnju,

„Ljudi već sad zahtevaju od nas da odbranimo titulu i osvojimo Ligu šampiona, međutim, realnost je da nismo na ekonomskom nivou kao što Siti, Real, Bajern ili Juventus. Ne možemo da dovedemo baš svakog koga poželimo. Dosta na nas utiče pitanje finansijskog fer-pleja. U svakom slučaju, naš prioritet je dovođenje zadnjeg veznog, ali nam je isto tako ppotreban napadač i(li) ofanzivni vezisti, kao i jedan desni bek“, dopunio je Ćavi.


tagovi

BarselonaĆaviLionel MesiBernardo SilvaIlkaj GundoganŽoao KanseloJanik FereiraJanik Fereira KaraskoDžošua KimihMartin ZubimendiRafinja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara