Feran Đutgla (AFP)
Feran Đutgla (AFP)

Barsina patnja sa trećeligašem, Đutgla je odveo u osminu finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.01.22. | 21:35

Katalonci uz mnogo muka savladali ekipu koju je istim rezultatom pre dva meseca pobedio njen B tim

Pre dva meseca je u malenom Linaresu, na jugu Španije, u trećeligaškom okršaju gostovao B tim Barselone sastavljen uglavnom od junoša iz čuvene La Masije. I slavio 2:1.

Dva meseca kasnije je na istom mestu, protiv istog rivala i istim rezultatom u šesnaesteini finala Kupa kralja na jedvite jade slavio Barselonin prvi tim! Doduše, i on je bio dobro popunjen mladim igračima...

Izabrane vesti

Katalonski velikan je večeras plesao po ivici rezultatske bruke ali se izvukao. Izostanak gomile igrača zbog povreda ili koronavirusa večeras ne bi bio nikakvo opravdanje Barseloninom treneru Ćaviju. Ako u prvenstvu može da se vadi na neigranje velikog broja prvotimaca, protiv večerašnjeg rivala je bio veliki favorit čak i sa drugopozivcima. Linares je vodio na poluvremenu, ozbiljno stisnuo Katalonce u finišu ali nije mogao do senzacije.

Ćavi je meč počeo sa trilingom omladinaca Akomaš – Đutgla – Gonzales u špicu, ali igrali su i veterani poput Albe, Busketsa, povratnika Danija Alvesa, kao i već proverena imena poput poput Garsije, Arauha, Mingese. Jasno je zbog čega se očekivala lakša pobeda Blaugrane...

Ipak, neopreznost gostujuće odbrane i dobra reakcija glavom domaćeg napadača Uga Dijasa su doneli Linaresu minimalno vođstvo na poluvremenu. Uprkos činjenici da je držala loptu u svom posedu 82 odsto vremena u prvih 45 minuta, Barsa je imala samo jedan šut u okvir gola i nije stvorila velike prilike za kojima bi mnogo žalila.

Trostrukom izmenom na poluvremenu i ualscima iskusnih prvotimaca poput Pikea, De Jonga i Dembelea, Barselona je u drugom poluvremenu preokrenula tok utakmice.

Spas je najavio Usman Dembele lepom plasirkom sa 20 metara, da bi šest minuta kasnije mladi ofanzivac Feran Đutgla lepu solo akciju krunisao preciznim udarcem u dalji ugao.

Imala je Barselona posle toga šansu preko Dembelea da trećim golom reši meč ali je Francuz pogodio prečku. Ipak, bolje šanse je imao domaćin koji je u nekoliko navrata ozbiljno zapretio, pogodio čak i stativu i držao Barselonu u strahu do poslednjeg sudijskog zvižduka.


tagovi

Feran Đutgla

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara