Barsina poslednja šansa za Kutinja – saudijski milioni i Njukasl

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.05.20. | 09:27

Na dugačkom štapu, ali…

 Ako gledamo evropske velesile, čini se da niko nije pretrpeo toliki udarac kao Barselona, klub koji je do izbijanja pandemije korona virusa najviše i davao za plate igrača. I pre pojave epidemije planirali su na stadionu Kamp Nou rekonstrukciju tima, ali bez budžeta to neće biti lak zadatak. Moći će Blaugrana da pokupi neke mrvice na Rafinji, Žan Kler Todibou i Musi Vageu, ali pravi dragulj je Filipe Kutinjo. S tim da se on poslednjih godina umrljao i ne sija kao nekad, ali opet je najskuplje što Barsa ima u izlogu. Međutim, kriza je, svi gledaju i onda se okrenu i odu kad shvate da nije baš idealan trenutak za šoping, jer je u današnje vreme mudro biti štedljiv.

Osim kad si Mohamed bin Salman, princ Saudijske Arabije i jedan od najbogatijih ljudi na svetu.

Izabrane vesti

Nije tajna da je princ namerio da kupi Njukasl za 300.000.000 do 400.000.000 evra, kao što nije ni tajna da katarska beIN stanica, inače i distributer TV prava za prenose Premijer lige, pokušava da blokira taj posao iz političkih razloga. A, kao što znamo, svako preuzimanje nekog premijerligaša prethodno mora da odobri uprava takmičenja i tu će se verovatno raspravljati o samo jednom pitanju: ko donosi više novca?

Navijači Njukasla se nadaju da će Bin Salman uspeti u nameri, ali nadaju se i u Barseloni, jer su Svrake po svemu sudeći jedani ozbiljan igrač koji nije odustao od Kutinja. Čelsi se po svemu sudeći povukao na inicijativu Frenka Lamparda, koji smatra da je Kutinjo ipak preskupa opcija. Bin Salmanu je potrebna zvezda da istakne namere da se klub popne u sam vrh engleskog fudbala.

Maurisio Poketino je ideja za klupu, ali zna se da su u fudbalu igrači najbitniji. I tu dolazimo do Kutinja, prema navodima katalonskog Mundo Deportiva već je argentinski trener preko posrednika upitao za mogućnost da Brazilac dođe na Sent Džejms Park.


Poketino je već sarađivao sa Kutinjom u sezoni 2011/2012, kada je Brazilac kao sasvim mlad fudbaler bio tu na pozajmici iz Intera. Želeo je da ga dovede i u London dok je bio šef stručnog štaba Totenhema. Sad bi možda mogao da ga dovede na sever Engleske.

U Barseloni su svesni da neće dobiti 120.000.000 evra koliko su tražili od Bajerna kad su pre dve godine ugovorarali pozajmicu, ali su izvukli bar 8.500.000. Sad se nadaju da bi mogli da od Njukasla izmuzu još 100.000.000 i time skoro sasvim ublaže negativan uticaj Kutinja na finansijske knjige.

Podsetimo, kad su ga dovodili iz Liverpula platili su fiksno 120.000.000 evra, a sa bonusima bi ta suma mogla da naraste na celih 160.000.000. Kako navodi Mundo, do sada je aktivirano 15.000.000, pa je trenutni trošak 135.000.000 evra, ne računamo tu platu.

Mundo inače piše da se Njukasl raspitivao i za Artura Vidala, ali da je on bio opcija Masimilijana Alegrija, a ne Poketina.

Samo još da Premijer liga odobri Saudijcima da prezmu Njukasl.

(Foto: AFP)


tagovi

Filipe Kutinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara