Usman Dembele (©Reuters)
Usman Dembele (©Reuters)

Barsina poslednja ponuda Dembeleu i Lidsu za Rafinju

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.07.22. | 01:47

Poslovi ne zavise jedan od drugog, u klubu veruju da njih dvojica mogu zajedno

Dani prolaze, a Barselona još nije digla ruke od Usmana Dembelea! Mada je u klubu sve manje strpljenja za Francuza i pogotovo njegovog alavog menadžera Muse Sisoka, Ćavi je i dalje glavni i jedini razlog zašto Barselona nije uveliko stavila tačku na možda i najveći promašaj u klupskoj istoriji i krenula dalje.

Bez obzira na to što mu je ugovor istekao 1. jula, a samim tim prošao i rok do kada je Dembele ili neko iz njegovog okruženja trebalo da se izjasni, katalonski Mundo Deportivo tvrdi da je Barselona još u ponedeljak poslala poslednju verziju novog ugovora od kojeg više neće biti odstupanja. Bar ne bi trebalo da ih bude.

Izabrane vesti

30. jul, 18.00: (2,95) Liverpul (3,35) Mančester Siti (2,40)

Naime, Dembeleu se nudi smanjenje plate za 40 odsto i po novom proračunu bio bi u rangu Ansua Fatija koji je uveliko označen kao veliki projekat Barselone i neko ko bi trebalo da uvede klub u novu eru. Kako se navodi, od tih kontakta u ponedelja, ni Francuz ni njegov agent nisu se javili ljudima iz Barse da odgovore na predlog. Da li je u pitanju igra nerava ili pokušaj Dembeleovog zastupnika da izdejstvuje bolje uslove na drugim stranama, ipak ne krije se da je samo Ćavijeva upornost razlog zašto je ova priča i dalje aktuelna. Ali neće biti još dugo... Dembele čeka Čelsi da se izjasni, a Barsa uveliko radi na transferu koji bi došao kao zamena, mada ne mora nužno da bude u koliziji.

Paralelno sa dugim, teškim i napornim pregovorima oko ostanka francuskog desnog krila, Barselona je dostavila Lidsu poslednju ponudu za Rafinju. Fiksni deo obeštećenja bio bi 50.000.000 evra, sa bonusima bi išao do 55.000.000, ali to je i dalje jako daleko od onoga što klub iz Jorkšira traži, a to je preko 75.000.000 evropskih novčanica... Čelsi je ponudio više, nešto preko 60.000.000 evra, i Lids bi pre prihvatio tu varijantu, ali je Brazilac jasan u nameri da karijeru nastavi na stadionu Kamp Nou.

Ključnu ulogu u pregovorima igra nekadašnji Barsin as Deko koji je danas Rafinjin agent. Dečački san Lidsovog desnokrilnog ofanzivca je da zaduži dres Barselone, pa Deko vrši pritisak na Lids da prihvati ono što je došlo iz Katalonije. Međutim, na Eland Roudu nisu spremni da se tek tako odreknu razlike od bar 20.000.000 evra, pogotovo jer i Totenhem vreba Rafinju uz gradskog rivala.

Sa Barselonom ovih dana ništa ne može da bude lako...


tagovi

RafinjaUsman DembeleBarselonaLids JunajtedLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara