Runi o propalom talentu Ravelu Morisonu: Vidiću je za minut tri puta proturio kroz noge, bio je miljama ispred Pogbe

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.05.20. | 10:48

“Ravel je dokaz da u fudbalu postoje smernice koje svaki igrač mora da poštuje”, kaže legenda Mančester Junajteda

Ravel Morison je bio najtalentovanije dete koje su oči ser Aleksa Fergusona videle, a legendarni stručnjak se nagledao svakakvih fudbalskih majstora. Već sa 16 godina je počeo da trenira sa prvim timom Mančester Junajteda, a godinu dana kasnije potpisao je i prvi profesionalni ugovor sa Crvenim đavolima. Međutim, znanje na terenu nije pratilo ono van njega. Već tada je Morison pravio probleme zbog kojih je njegova karijera kasnije platila ceh.

Te 2010. godine našao se među najboljim fudbalerima Mančester Junajteda zajedno sa još jednim ”đakom” omladinske škole, Polom Pogbom. Legenda ”Old Traforda”, Vejn Runi nije imao dilemu koji od dvojice fudbalera više obećava.
”Sećam se da sam gledao Ravela Morisona i razmišljao kako ima sve što njegova pozicija zahteva. Ali borio se sa svojim načinom života i okruženjem, što je tužno. Gledao sam sve te igrače kako se probijaju, Pola Pogbu, Džesija Lingarda, i Ravel je bio miljama ispred svih”, napisao je Runi u kolumni za Sunday Times.

Izabrane vesti

U Morisonove kvalitete možda i najbolje se uverio naš Nemanja Vidić na jednom od treninga.
”Na jednom treningu je Nemanji Vidiću za minut tri puta proturio loptu kroz noge”, otkriva Runi.

Još jedan od brojnih primera da talenat ne znači previše ukoliko se u njega ne ulaže dovoljno rada i truda. Sušta suprotnost Morisonu, prema rečima Runija, bio je Geri Nevil.
“Ravel je dokaz da u fudbalu postoje smernice koje svaki igrač mora da poštuje. Onda pomislite koliko možete daleko da dogurate ako ste ultra profesionalac. Kao na primer Geri Nevil. Geri nije sjajan fudbaler, ali je radio svaki minut svakog treninga i maksimalno je iskoristio ono što je imao”, dodaje Runi.

Skoro deceniju kasnije, Morison je nastavio sa lutanjem po fudbalskom svetu i nikad se nigde nije pronašao. Ruku spasa nudili su mu redom Vest Hem, Birmingem, KPR, Kardif, Lacio, Atlas, Ostersund, Šefild Junajted – uzalud. Trenutno se 27-godišnji fudbaler nalazi u Midlzbrou, gde je stigao kao pozajmljen igrač Oštrica. U međuvremenu se njegov klasić Pol Pogba preselio u Juventus, vratio u Junajted i pride postao najskuplji igrač u istoriji Premijer lige.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara