Vitor Roke (Reuters)
Vitor Roke (Reuters)

Barsino novo pojačanje od 45.000.000 evra ponovo zablistalo u Brazilu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 02:37

Vitor Roke postigao još jedan gol za Atletiko Paranaense, može biti i poslednji

Krajem prošle nedelje španski mediji su otkrili da je Barselona dogovorila kupovinu Vitora Rokea od Atletiko Paranaensea, a činjenica da bi uskoro mogao da obuče dres katalonskog giganta očigledno je podigla samopouzdanje mladom Brazilcu, pa je ove večeri ponovo zablista u tamošnjem šampionatu.

Roke se u 11. kolu Serije A u porazu od Sao Paula još jednom upisao u strelce – 2:1 (1:1). Bio je to njegov drugi gol na poslednje dve utakmice, a ukupno šesti u svim takmičenjima od starta sezone. Pride ima i dve asistencije.

Izabrane vesti

Sve se više priča o 18-godišnjem napadaču što bi uskoro trebalo da pojača Barsu. Ne samo zbog gola. Štaviše, najmanje zbog gola kojim je u 11. minutu doveo Paranaense u vođstvo. Jer Roke je i brzina, prodornost, snalažljivost na malom prostoru, raznovrsnost u driblingu, što je demonstrirao i na defanzivcima Sao Paula večeras.

Podsetimo, Barsa je sa Atletikom postigla usmeni dogovor oko transfera koji će iznositi 45.000.000 evra. Brazilski klub će dobiti zagarantovanih 35.000.000, a ostatak kroz bonuse. Ostalo je još da se dve strane usaglase oko detalja, dinamike plaćanja i porezu… Kada utanače sve što je preostalo, Rokea će na Nou Kampu sačekati petogodišnji ugovor.

A, što se same utakmice tiče, Sao Paulo je ekspresno, već u 19. minutu izjednačio, a početkom drugog poluvremena i preokrenuo rezultat. Tim sa Morumbija je tako prekinuo niz od dva poraza i popeo se na petu poziciju sa 18 bodova, dok ih Atletiko Paranaense ima 16 i trenutno je na devetoj poziciji.




tagovi

Brazilska Serija AAtletiko ParanenseBarselonaVitor Roke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara