Barsu izludeo njen treći golman, spektakularna defanziva Galate! Vatromet u Bergamu

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.03.22. | 22:59

Leverkuzen dobro prošao, Atalanta pobedila ali morala je ubedljivije

Najveću senzaciju osmine finala Lige Evrope je priredio Galatasaraj!

Turci su odirgali sjajno i vraćaju se neporaženi iz Barselone posle remija bez golova – 0:0.

Izabrane vesti

Iako je Barsa bila apsolutni favorit u prvom meču osmine finala, nije iskoristila prednost domaćeg terena i čeka je pakao u istanbulskom revanšu. Taktički perfektno su odigrali Turci večeras, potpuno pročitali Barsinu igru i izborili sjajan rezultat. A i ono malo šansi što je Barsa stvorila, zaustavljao je njen donedavni treći golman Injaki Pena koji je u januaru otišao na pozajmicu u Galatasaraj…

Ne može se reći da je Ćavi kalkulisao sa sastavom ali jeste činjenica da su na klupi ostali iskusniji igrači poput Pikea, Busketsa, Obamejana, pa i Dembelea… Svi su u nastavku dobili šansu ali ni najjača Barsa večeras nije uspela da nađe lek za Galatinu defanzivnu perfekciju.

To što je Barsa u prvom poluvremenu stvorila samo dve dobre šanse, najbolje govori o njenoj ali i Galatinoj igri. Obe je imao Memfis Depaj. Jednu iz prekida, jednu iz otvorene igre ali je obe sjajnim odbranama zaustavio Penja. Razočarali su Feran Tores, Niko Gonzales i mnogi pa je Ćavi već na poluvremenu ubacio Pikea, Busketsa i Dembelea. Gosti su u prvih 45 minutačak mogli i do vođstva posle sjajnog solo prodora Akturkoglua koji je prošao s centra i šutirao iznad gola.

Nisu Ćaviju pomogli ni izmene na poluvremenu, ni nešto kasniji ulazak Obamejana. Spektakularnu odbranu je večeras igrao Galatasaraj! Ostaviuo je Barsu bez prave šanse u drugom poluvremenu iako je Ćavijev tim držao loptu i napravio žestok pritisak u poslednjih pola sata. Ipak, stezanje obruča nije donelo nikakav rezultat, niti šansu…

Očekivano, vatromet golova je viđen u Bergamu gde su se sastale dve ultraofanzivne ekipe Atalanta i Bajer Leverkuzen. Iako su Nemci poveli, Atalantin ofanzivni arsenal je bio ubojitiji – 3:2. A čak se može reći da su Italijani propisno ispromašivali i da su Nemci imali sreće…

Atalanti već duže vreme nedostaju dvojica ponajboljih ofanzivaca Zapata i Iličić ali njihove zamene Ruslan Malinovski i Luis Murijel igraju spektakularno. Kolumbijac je dao dva i namestio jedan gol, Ukrajinac je imao obrnut bilans golova i asistencija. Uništili su odbranu Leverkuzena.

Početak nije nagoveštavao ovakav kraj… Čileanski vezista Arangiz je u devetom minutu sjajnim šutem iz slobodnjaka pogodio prečku da bi dva minuta kasnije preciznim udarcem po zemlji sa 16 metara doneo vođstvo.

A onda je usledila Atalantina oluja u režiji Murijela i Malinovskog! Za dva minuta su okrenuli rezultat.

Ruslan Malinovski ovoga puta nije postigao evrogol u svom stilu već se samo ubacio iz drugog plana, a Murijel ga je video i sjajno mu odložio loptu za rutinsku završnicu sa peterca. Dva minuta kasnije je Malinovski vratio uslugu. Video je Murijela koji je uhvatio Hradeckog na krivoj nozi i pogodio za 2:1.

Dominirala je Atalanta u nastavku, stvorila gomilu šansi preko Murijela, Zapakoste, Hatebura, Kopmejnersa i Farmaceuti su imali sreće što na poluvreme nisu otišli sa većim rezultatskim zaostatkom.

Zasluženi treći gol je stigao na početku drugog poluvremena. Opet je Malinovski video Murijela i opet je Kolumbijac maestralno šutirao u ugao.

Ni tu Atalanta nije stala. Dodavala je gas i promašivala šanse. Murijel je imao zicer za het-trik, a Hradecki je još jednom spektakularnom paradom zaustavio šut Hatebura.

Leverkuzen je bio u nokdaunu ali je iskoristio poklon koji mu se ukazao. Očajno je reagovala poslednja linija Atalante i dozvolila Dijabiju da se izbori za šut koji je bio milimetarski precizan i od stative je završio u mreži.

Ostala je Atalanta bez gasa do kraja, a i Nemci su bili zadovoljni porazom od jedan razlike s obzirom kako su mogli da prođu…

LIGA EVROPE, OSMINA FINALA - PRVI MEČEVI

Sreda

Betis - Ajntraht 1:2 (1:2)

/Fekir 30 - Kostić 14, Kamada 32/

Porto - Lion 0:1 (0:0)

/Paketa 59/

Četvrtak

Sevilja - Vest Hem 1:0 (0:0)

/El Hadadi 59/

Atalanta - Leverkuzen 3:2 (3:1)

/Malinovski 23, Murijel 25, 49 - Arangiz 11, Dijabi 63/

Barselona - Galatasaraj 0:0

Braga - Monako 2:0 (1:0)

/Ruiz 3, Oliveira 89/

Glazgov Rendžers - Crvena zvezda 3:0 (2:0)

/Tavernije 11, Morelos 15, Balogun 51/


tagovi

Luis MurijelRuslan Malinovski

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara