Bartomeu euforično najavljuje Rodriga: Pojačanje je na stolu

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.20. | 23:12

Sve je jasno, pitanje je samo trenutka kada će posao biti završen

Najbolji igrač Valensije Rodrigo Moreno postaće novi igrač Barselone do 31. januara, sve je manje sumnje da se takav rasplet neće dogoditi.

Tokom dana od svih relevantnih medija u Španiji stigla je vest da su predsednik Valensije Anim Murti i portugalski superagent Žorž Mendeš viđeni u Barseloni gde su došli na završne pregovore za transfer španskog reprezentativce, a euforiju je dodatno razgalio prvi čovek Barselone Đosep Marija Bartomeu. Novinari iz Španije saleteli su ga na 72. Grand Gali u organizaciji katalonskog lista Mundo Deportivo gde je najvažnije pitanje bilo – dolazi li Rodrigo? Bartomeu je želeo da sakrije priču kroz politčki korektnu izjavu o tome da se ne priča o igračima drugih klubova, ali je praktično najavio dolazak Španca.
“Rodrigo? Ne želimo da pričamo o igračima drugih klubova, ali mogu da kažem da je pojačanje na stolu da zameni Suareza. Postoji velika šansa da dođe pojačanje, a ono može da dođe iz Barselone B ili iz drugog kluba. Da li mi se sviđa Rodrigo? Sviđaju mi se mnogi igrači“, rekao je Bartomeu uz osmeh.

Izabrane vesti

I dalje nikom nije najjasnije kakva će konačna formula transfera biti. Jasno je da će Rodrigo prvo biti na pozajmici kako bi Barselona izbegla problem s FFP, a zatim će platiti Valensiji određeno obeštećenje. Dosad su se pominjale sume između 55.000.000 i 60.000.000 evra, ali ništa nije definitivno. Radio Katalunja je u međuvremenu javila da je Barselona u pregovore sa Valensijom uključila i ugovor jednog igrača iz svog tima, ali se ime i prezime istog drži u strogoj tajnosti. Počele su čak i spekulacije da bi to mogao da bude Karles Perez koji je juče bio na pragu transfera u Romu. U međuvremenu su završni pregovori dva kluba naprasno stopirani jer Vučica nije htela da prihvati naknadni Barselonin zahtev da u ugovoru stoji opcija preče kupovine. Da li su ove priče povezane, ostaje da vidimo...

Podsetimo, još posle trijumfa Valensije nad Barselonom digla se pobuna igrača Slepih miševa protiv odlaska Rodriga iz kluba. Hoze Gaja je ispred ekipe javno kritikovao transfer politiku prvog čoveka Petera Lima

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara