Đosep Marija Bartomeu (©Reuters)
Đosep Marija Bartomeu (©Reuters)

Bartomeu otkriva: Ter Štegen u Barseloni još pet godina, Trinkao i Pedri nisu na prodaju

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.08.20. | 20:15

U jeku sve glasnijih spekulacija oglasio se i prvi čovek katalonskog giganta...

Sezonu za zaborav na stadionu Kamp Nou jedino sada može da promeni osvajanje Lige šampiona. Međutim, čak ni titula evropskog šampiona ne može da zamaskira probleme koje Barselona ima unutar svlačionice sa nezadovoljnim igračima. Jedan od njih već duže vreme je Mark Andre Ter Štegen.

Sa bruto platom nešto većom od 8.500.000 evra Ter Štegen je najslabije plaćeni prvotimac Barselone, a zbog činjenice da klub nije prethodnih meseci želeo da mu izađe u susret i drastično podigne primanja pominjalo se čak da bi nemački reprezentativac mogao da napusti Kataloniju. Međutim, tim pričama na kraj stao je prvi čovek kluba Đosep Marija Bartomeu izjavom da je sa Ter Štegenom dogovorio produžetak saradnje na još pet godina.

Izabrane vesti

"Mark je odlična osoba i golman i to je uvek pokaziva. Nedavno smo imali razgovor i rekao mi je: ’Nadam se da će posle pandemije biti malo vremena da malo razgovaramo o mojoj budućnosti’. Ubrzo smo obavili i taj razgovor i njegova je sudbina da produži ugovor s Barselonom. Prihvatio je da ostane još pet godina, jer je i dalje mlad golman. Ali, kada sve bude gotovo obavestićemo vas", izjavio je Bartomeu za televiziju beIN Sports.

Katalonski Mundo Deportivo piše da, uprkos tome što je dogovorena dužina trajanja ugovora, sa Ter Štegenom se još traži formula za finansijski deo ovog posla. Jasno je da Nemca čeka povišica, samo je pitanje – kolika? Iako ni pouzdani izvor iz Katalonije nema predstavu o kojem se novcu radi, tvrdi ipak da su razlike dve strane gotovo zanemarljive, odnosno minimalne. 

Osim o Ter Štegenu, Bartomeu je govorio i o sudbini dvojice bisera – Pedrija i Fransiska Trinkaa. Prvi se pominjao kao meta Bajerna i čak se pisalo da je Karl Hajnc Rumenige lično zvao Bartomeua da se raspita za cenu mladog polaznika akademije Masija, dok je priča o Trinkau podigla veliku prašinu poslednjih dana pošto se pisalo da je Lester spreman da uzme Portugalca od Barselone bez da je ovaj odigrao minut u dresu katalonskog kluba i to po formuli – dvogidšnja pozajmica i 50.000.000 evra obeštećenja.

Ipak, Bartomeu je i na ove spekulacije stavio tačku.

"Trinkao i Pedri nisu na prodaju. Oni su mladi igrači čije vreme tek dolazi i trebalo bi da budu zvezde našeg tima godinama. Isto važi i za Rikija Puđa, Ansua Fatija i Arauha. Sve su to igrači na koje računamo u narednim godinama".

Što se Trinkaa tiče, novinar Skaja Fabricio Romano tvrdi da je Lester u poslednja 24 časa promenio formulu pregovora sa Barselonom i da sada nudi pozajmicu uz opciju kupovine, ne obavezu kako se prvobitno navodilo. Pregovori, takođe, i dalje teku, a u igri su još i Atalanta i Vulverhempton, ali je Lester najkonkretniji...



tagovi

Đosep Marija BartomeuMark Andre Ter ŠtegenFransisko TrinkaoLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara