Edin Višća (Foto: Reuters)
Edin Višća (Foto: Reuters)

Bašakšehir niže pobede: Višća srušio Adanu sa bele tačke u nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.11.21. | 20:05

Domaćin primio gol posle sat vremena igre, pa ostatak meča iskoristio da napravi preokret

Nikada u klupskoj istoriji Adana nije slavila protiv Istanbul Bašakšehira. Večeras je imala lepu priliku da sruši negativnu tradiciju koja datira još od 2002. godine, ali su joj radost oduzeli Naser Šadli, a zatim i Edin Višća koji joj je zadao konačni udarac u sudijskoj nadoknadi - 2:1. Od sredine oktobra Bašakšehir je na listi za odstrel imao Bešiktaš, Antaliju, a večeras je dopisao još jedno ime i nastavio da niže pobede. Večerašnja je bila treća zaredom.

Trener Vinčenco Montela odlučio je da na startu utakmice ostavi na klupi sunarodnika i najboljeg strelca Adane Marija Balotelija, iako je u prvih deset ligaških nastupa postigao pet i namestio dva gola. Pritom je pogotke spakovao u poslednjih šest nastupa. Bez Balotelija tokom većeg dela meča Adana nije bila naročito ubojita.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme proteklo je bez pogodaka, ali su obe ekipe u uvodnih petnaestak minuta uspele da iskreiraju gol šanse. Prvi su zapretili domaći kada je Edin Višća u devetom minutu ušao u šesnaesterac i odložio loptu za Stefana Okaku, da bi u nastavku udarac Omara Alija odbranio Arijent Murić, pozajmljeni golman Mančester Sitija. Par minuta kasnije bilo je posla i za Volkana Babakana koji je zaustavljao udarce Sameta, a zatim i Asombalonge.

Kao drugi najubojitiji napadač Adane, na Asombalongu je pao teret nadoknađivanja Balotelijevog odsustva. Fudbaler iz DR Kongo je po isteku sat vremena igre uspeo da pretvori penal u pogodak i nagovesti da bi Adana mogla da ponese ceo plen iz Istanbula. Montela je osam minuta kasnije izvukao strelca vodećeg gola, ubacio Balotelija, a sa njim i Gokana Inlera. Međutim, samo stotinak sekundi kasnije pao je gol za izjednačenje.

Naser Šadli je majstorski improvizovao prilikom jednog centaršuta, presekao brzu i vrlo nezgodnu loptu i praktično iz polu-voleja je poslao u gol rivala. Bio je to prvenac za Belgijanca ove sezone, a dodatno je dobio na težini u sudijskoj nadoknadi. Tada je Edin Višća koji već ima sedam asistencija ove sezone, poput Šadlija prekinuo golgeterski post.

Šampion iz 2020. je defitnitivno u usponu forme i juriša ka pozicijama koje garantuju Evropu. Za sada je udaljen pet bodova, ali uz povoljan raspored utakmica sa Malatijom, Altajem i Sivasom, ekipa Emrea Belozoglua može da se nada nastavku trijumfalne serije.


SUPER LIG – 11. KOLO

Petak

Trabzon - Rize 2:1 (1:1)

/Đanini 43pen, Nvakaeme 73 - Đoković 22pen/

Subota

Kasimpaša - Malatija 2:0 (0:0)

/Sadiku 54, Bozok 73/

Altaj - Sivas 1:1 (1:1)

/Bamba 44 - Jatabare 38/

Hataj - Bešiktaš 1:0

/Lobjanidze 6/

Konja - Fenerbahče 2:1 (2:0)

/Dikmen 2, Bardakči 11 - Kahveči 84/

Nedelja

Kajzeri - Karagumruk 2:1 (0:1)

/Gavranović 73, Tijam 90+3 - Bertolači 23/

Alanja - Geztepe 2:2 (1:0)

/Dejvidson 3, Milunović 90 - Tijanić 62, Laurensi 78/

Galatasaraj - Gazijantep 2:0 (1:0)

/Morucan 45+3, Akturkoglu 73/

Ponedeljak

18.00: (2,20) Bašakšehir (3,40) Adana Demir (3,30)

18.00: (2,20) Giresun (3,10) Antalija (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AdanaAdanasporAdana DemirBašakšehir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara