Stadion Mendizoroza (©Reuters)
Stadion Mendizoroza (©Reuters)

Baskijski obračun u Vitoriji: Mendizoroza neosvojiva ove godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 13:48

Segunda: Alaves i Eibar igraju večeras (21.00) revanš polufinala plej-ofa. U prvom meču nije bilo pobednika – 1:1

Granada i Las Palmas su obezbedili direktan plasman u Primeru, dok je Levante prvi učesnik finala plej-ofa. Tim iz Valensije je lako eliminisao Albasete sa ukupnim rezultatom 6:1, dok će žestoka bitka da se vodi u baskijskom obračunu Alavesa i Eibar. U prvom meču nije bilo pobednika – 1:1, a revanš je večeras (21.00) u Vitoriji na stadionu Mendizoroza.

Trener Alavesa Luis Garsija trebalo bi da ima na raspolaganju sve igrače osim srpskog internacionalca Nikole Maraša koji je dugo odsustan. Pozajmljeni igrač Reeal Antonio Blanko je odradio suspenziju, pa bi trebalo da se vrati u tim.

Izabrane vesti

Eibar ne može da računa na Danijela Lasuru i Imanola Garsije de Albeniza koji imaju povredu prepona, odnosno Ahilove tetive. Arbila je suspendovan zbog kartona. Luis Roha je najbolji strelac Alavesa sa 13 golova. Stoičkov je sa 12 pogodaka najbolji strelac Eibara. On je postigao jedini gol za svoj tim u prvom meču polufinala.

21.00: (2,40) Alaves (3,10) Eibar (3,20)

Alaves je bio uspešnji u ligaškom delu sezone od današnjeg protivnika. Na svom terenu je slavio sa 2:0, dok je u Eibaru bilo 1:1. Na tri prethodna duela ovih timova bilo je 0-2. Tim iz Vitorije nije izgubio utakmicu u Segundi na svom terenu u 2023. godini. Eibar je dugo bio kandidat za direktnu promociju u najbolje društvo, ali je u finišu posustao, pa će morati kroz plej-of da pokuša da se vrate u špansku elitu.

------------

Utakmice plej-ofa plej-ofa Segunde možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------

SEGUNDA – POLUFINALE (REVANŠI)

Sreda

Levante – Albasete 3:0 (2:0)

/Bruge 20, 40, Soldado 83/, prvi meč: 3:1

Četvrtak

21.00: (2,40) Alaves (3,10) Eibar (3,20), prvi meč: 1:1

***kvote su podložne promenama


tagovi

segundaAlavesEibar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara