Bastos, © AFP
Bastos, © AFP

Bastos iz Lacija na spisku Stankovićevih želja

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.07.20. | 08:29

Štoper iz Angole potencijalno pojačanje srpskog prvaka

Umesto bivšeg, u Crvenu zvezdu bi mogao da stigne aktuelni fudbaler Lacija. Za razliku od veziste Ogenija Onazija, pod ugovorom sa turskim Denizlijem, čiji angažman sedmicama tapka u mestu, postoje izgledi da na najveći srpski stadion ovog leta dođe Bartolomeu Hasinto Kvisnaga, poznatji kao – Bastos.

Reč je o štoperu rimskog kluba, o kome u izdanju od ponedeljka naširoko piše Sportski žurnal, uveravajući da se nalazi na spisku želja Dejana Stankovića i da šanse za sklapanje dogovora uopšte nisu male kako se čini na prvi pogled.

Izabrane vesti

Naime, 29-godišnji defanzivac ovog leta ulazi u poslednju godinu saradnje sa Lacijalima, ali Žurnal navodi da može da dobije „čiste“ papire, s namerom kluba sa Olimpika da ga skine sa platnog spiska. U ovoj sezoni je, primera radi, zarađivao okruglo 1.000.000 evra. Nema sumnje da bi ga Zvezda, u slučaju da završi na „Marakani“ promovisala u najskupljeg igrača tima, ali i fudbalera koji pravi razliku i od koga se očekuje da napokon aktuelnom prvaku donese neophodnu stabilnost u poslednjoj liniji.

Na još jedan detalj ukazuje Žurnal, obrazlažući šanse da Bastos postane stanovnik Beograda. Reprezentativcu Angole menadžer je Federiko Pastorelo, za koga se tvrdi da je dugo u sjajnim odnosima sa šefom stručnog štaba Crvene zvezde, Dejanom Stankovićem i da „nema ništa protiv da njegov klijent u narednoj sezoni igra tamo gde je nekadašnji as Intera trener“.

Bude li se ovaj posao realizovao, isti izvor predivđa da bi Bastos bio najkompatibilniji sa Milošem Degenekom u Zvezdinoj odbrani. Od ostalih štopera, trenutno na raspolaganju Stankoviću, Nemanji Milunoviću ugovor ističe narednog leta i Zvezda bi ga rado pustila u istoj formi kao i nekadašnjeg kapitena i zamenika, Vujadina Savića i Filipa Stojkovića (čitaj, bez obeštećenja), tu su još Srđan Babić i Radovan Pankov, dok bi mladi Strahinja Eraković mogao da dobije šansu na nekim prvenstvenim mečevima, pošto spada u grupu fudbalera mlađih od 21 godine i ispunjava uslov da bude „bonus“.

Što se Bastosa tiče, ponikao je u Petro Luandi iz rodne Angole, 2013. preselio se u Rostov i u premijernoj sezoni pod komandom Miodraga Božovića osvojo Kup Rusije, leta 2016. u transferu vrednom 5.000.000 evra stigao je na Olimpiko, sa Lacijom podigao pehar Kupa Italije i dva Superkupa, a u sezoni na izmaku odigrao je ukupno 18 takmičarskih utakmica. Redovniji je bio u startnih 11 u Ligi Evorpe (pet od šest mečeva grupne faze po 90 minuta), nego u Seriji A (počeo samo pet utakmica), gde je u konurenciji Frančeska Ačerbija i Stefana Radua češće bio rezervna opcija trenera Simonea Inzagija.



tagovi

Bastos

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara