Luis Vaskez (38) proslavlja gol sa saigračima (©AFP)
Luis Vaskez (38) proslavlja gol sa saigračima (©AFP)

Batalja zategao Boku i promovisao novu zvezdu argentinskog fudbala: Luis Vaskez opet strelac (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.10.21. | 04:18

Mladi napadač slavnog kluba iz Buenos Ajresa pogodio u trećoj uzastopnoj utakmici. Prethodno imao nestvaran promašaj

Probudili su se fudbaleri Boke Juniors, ali verovatno prekasno da bi zaustavili najvećeg rivala da dođe do prve titule pod vođstvom fantastičnog Marsela Galjarda, koji je River Plejtu već doneo dva kontinentalna, ali ne i pehar argentinskog prvenstva.

Plavo-žuti zaostaju šest bodova za komšijama, s tim da osam kola pre kraja imaju meč više. Teško da će uspeti da nadoknade razliku, jer River igra sjajno ove sezone, ali ono što može da raduje Bokine navijače jeste povratak na pobednički kolosek posle poraza u Superklasiku (1:2) i sigurne partije koje ekipa pruža pod vođstvom nekadašnjeg defanzivnog veziste, Sebastijana Batalje.

Izabrane vesti

U duelu sa Godoj Kruzom, koji je na Bombonjeru doputovao u seriji od devet mečeva bez poraza, fudbaleri slavnog kluba iz Buenos Ajresa upisali su treću pobedu od pomenutog derbija sa Riverom. Rane su zalečene protiv Lanusa (4:2), Urakana (3:0) i sada Godoja (2:1). Reč je, inače, o staroj mušteriji, pošto je ovo bio 16. uzastopni meč u kom Godoj nije uspeo da savlada Boku. Poražen je u 13, a triput je bilo nerešeno.

Uspeli su domaćini da neutrališu jednog od trojice vodećih strelaca lige - Martina Ohedu, koji s 10 pogodaka deli prvo mesto sa Riverovim Hulijanom Alvarezom i Lanusovim Hoseom Sandom.

Nije bio Oheda posebno primetan, ali ga je odmenio 21-godišnji Tomas Badaloni, koji je u 10. minutu odlično šutirao glavom u dalji ugao posle centaršuta Valentina Burgoe i prebacio neopreznog Agustina Rosija. Morao je Bokin golman dosta bolje da interveniše u toj situaciji.

Za razliku od mečeva sa početka sezone, primljeni gol nije demoralisao igrače Boke. Dolaskom Batalje na klupu (umesto Migela Anhela Rusa) ekipa je povratila samopouzdanje, što se videlo u večerašnjem meču. Preokret je usledio već do odlaska na odmor, a doneli su ga Kolumbijac Frank Fabra na sjajno dodavanje Huana Ramireza i mladi Luis Vaskez, koji polako ali sigurno postaje nova zvezda argentinskog fudbala.

Početkom nadoknade prvog poluvremena iskoristio je pravovremeno dodavanje Agustina Almendra - koji je prethodno imao svoj mali šou na sredini terena kada je ukrao loptu, pa prebacio protivničkog igrača pre nego što se sjurio ka golu Godoja - i treći put uzastopno se upisao u strelce, a ukupno peti u 15 nastupa ove sezone. Tek mu je 21 godina i ovo mu je prva profesionalna sezona da ravnopravno konkuriše za minutažu. Potrebno je još iskustva da bi se mogao porediti sa slavnim prethodnicima koji su kao na traci pogađali u plavo-žutim dresu, što se videlo u dve zicer situacije pre pogotka kada je prvo nekontrolisa prebacio gol, a onda šutirao pravo u golmana, ali deluje da je na pravom putu.

Novu priliku da se dokaže imaće već za četiri dana u derbiju sa petoplasiranim Velezom.

Što se tiče drugog poluvremena, malo toga zanimljivog viđeno je na terenu. Domaćini su uspešno čuvali loptu i umrtvili tempo utakmice i čuvali energiju, zadovoljni stečenom prednošću, a svesni da ih čeka još velikih izazova. Maštaju sigurno na Bombonjeri o ponavljanju 2008. godine, kada su 10 kola pre kraja zaostajali 11 bodova za liderom, ali su uspeli da prvi prođu kroz cilj i okite se titulom.

ARGENTINA 1 - 17. KOLO

Utorak

Platense - Rosario Sentral 1:1 (1:1)

Union - Rasing  1:1 (0:0)

Patronato – Defensa i Hustisija 3:3 (2:2)

Sreda

Sentral Kordoba – Velez Sarsfild 1:2 (1:1)

Arsenal Sarandi - Gimnasija La Plata 0:1 (0:0)

San Lorenco - Lanus 1:3 (1:1)

Banfild - Urakan 1:4 (0:1)

Estudijantes - Atletiko Tukuman 1:1 (0:1)

Četvrtak

Boka Juniors - Godoj Kruz 2:1 (2:1)

19.30: (2,40) Argentinos Juniors (2,90) Kolon (3,45)

21.45: (1,92) Njuels (3,50) Aldosivi (4,10)

23.55: (1,80) Independijente (3,45) Sarmijento (4,80)

Petak

02.15: (3,15) Taljeres (3,30) River Plejt (2,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Argentina 1Luis VaskezBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara