Proslava pobede nad Sabahom sa junakom golmanom Jovanovićem (Foto: Starsport)
Proslava pobede nad Sabahom sa junakom golmanom Jovanovićem (Foto: Starsport)

Baždar: Nisam osećao pritisak; Jovanović: Imam dobar bilans kod penala

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.08.23. | 00:56

Reč junaka sa bele tačke kod Partizana

Najveći trenutak u karijeri Sameda Baždara do sada: gol u petoj seriju protiv Sabaha, koji je otvorio Partizanu put ka pobedi.

Najmlađi penaldžija bio je siguran, nije se videla trema ili strah na njegovom licu.

Izabrane vesti

Hteo sam da poslednji šutiram penal, mislio sam da ću biti čovek odluke. Nisam osećao pritisak, ovo je moj posao, radim to svaki dan“, mirno je komentarisao Baždar.

Mladi fudbaler smatra da je Partizan mogao i sa manje drame da pobedi.

U utakmicu smo ušli sa željom da što pre preokrenemo rezultat. Igrali smo pametno, nismo srljali, znali smo šta radimo. Dali smo prvi gol, a posle smo videli majstoriju Natha. Mi smo s klupe videli da je golman izašao i znali smo da će to i on primetiti. Napadali smo, bili smo bolji, mogli smo i ranije da rešimo meč“, zaključio je Baždar.

Vrata četvrtog kola je odškrinuo Baždar, a širom ih je otvorio golman Aleksandar Jovanović, koji je morao dva puta da odbrani peti penal.

Heroj je večeras ceo tim. Znali smo da ne smemo da primimo gol, tako smo pričali pre utakmice. Što se tiče penala, imam dobar skor, nekih 15-ak sam odbranio. Imam neke rituale, volim kontakt sa igračima“, otkrio je Jovanović.

To što je morao drugi put da brani peti penal nije ga poremetilo.

Bio sam miran, malo sam odugovlačio. On je kod prvog penala zastao, promenio odluku, a onda sam je promenio i ja. Kod drugog sam znao da će ići u svoju jaču stranu, ali to je i moja jača strana“, ispričao je Jovanović.



tagovi

FK PartizanSamed BaždarAleksandar Jovanović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara