Geret Bejl i Đorđo Kjelini (Reuters)
Geret Bejl i Đorđo Kjelini (Reuters)

Bejl izabrao novi klub, igraće sa Đorđom Kjelinijem

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 17:35

Velšanin potpisuje na godinu dana

Kraj sapunice i oko nastavka karijere Gereta Bejla.

Velšanin je odabrao novi klub. Ni Hetafe, ni Kardif, ni Sautempton, Bejl ide u redove američkog MLS ligaša Los Anđelesa. Potpisaće ugovor na godinu dana uz opciju produžetka na još 18 meseci. Tako se stavlja tačka na višenedeljne spekulacije koju opciju će izabrati jedan od najboljih evropskih igrača u prethodnih desetak godina.

Izabrane vesti

Podsetimo, Bejlu je ovog leta istekao ugovor i bio je slobodan u izboru nove sredine. Prvo se pojavila šokantna vest da bi mogao da ostane u Madridu i potpiše za Hetafe. Potom se šuškalo o povratku u Sautempton u kojem je i ponikao, a prethodnih dana ga je zvao klub iz rodnog grada Kardif. Ipak, Velšanin se odlučio za verovatno najunosniju ponudu od svih.

Ugovor još nije potpisan ali je sve u završnoj fazi i saradnja bi trebalo da bude formalizovana u narednim danima.

Bejl je drugo veliko ime evropskog fudbala koje je ovog leta stiglo u Los Anđeles. Pre njega je ugovor sa istim klubom potpisao italijanski veteran Đorđo Kjelini. Njih dvojica bi trebalo da budu dostupni treneru Čerundolu za gradski derbi protiv Los Anđeles Galaksija 8. jula.

Los Anđeles je trenutno prvoplasiran u Zapadnoj konferenciji MLS lige i pobedio je u devet od dosadašnjih 15 mečeva u sezoni. Prošle sezone su završili kao deveti na tabeli i ostali bez plasman u plej-of.

Bejl je u Realu proveo devet godina, sa Kraljevićima je osvojio pet Liga ampiona, tri titule prvaka Španije, Kup kralja... Odigrao je 256 utakmica i postigao 106 golova. Iako se spekulisalo da bi mogao i da završi klupsku karijeru, ipak to nije uradio. Sa Velsom se plasirao na Mundijal u Kataru i bio mu je potreban klub u kojem bi ostao u formi. Američka MLS liga ne nudi baš kvalitet fudbala kao najjače evropske lige ali Bejl je do sada pokazao da mu je klupska forma nebitna da bi u reprezentaciji igrao na vrhunskom nivou.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Geret BejlLos Anđeles

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara