©MN Press
©MN Press

Bek Čukaričkog se ne miri sa porazom od Zvezde: Ostali smo dužni publici i sebi

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 16:45

Rogan svestan da Brđani moraju da se prikažu u najboljem svetlu u narednim izazovima

Čukarički je porazom na gostovanju Crvenoj zvezdi ispustio prve prolećne bodove posle dva trijumfa, te će sutra na svom terenu protiv Kolubare pokušati da se vrati na željeni kolosek. Protiv Lazarevčana, dužnika iz jesenjeg perioda, Brđani će praktično uz imperativ rezultata izaći na teren s obzirom na trku sa TSC-om za treće mesto u kojoj kaskaju četiri boda, a perspektivni Viktor Rogan pred novi izazov istakao je najviše ambicije.

Izabrane vesti

"Očekujemo pobedu i tri boda, uz maksimalan respekt ekipi iz Lazarevca. Na nama je da u meč uđemo kako treba i da pokušamo da dobijemo utakmicu bez stresa. Kad to kažem, mislim na prve dve pobede u drugom delu šampionata, trijumfovali smo protiv Spartaka i kragujevačkog Radničkog tek golovima u finišu susreta", kazao je Rogan, mladi desni bek Čukaričkog, koji je potom dodao:

"Opet, raduje me činjenica da nijednog trenutka nismo odustajali. Pokazali smo da možemo da se vratimo, da ekipa ima karakter, da igramo do poslednjeg minuta".

Činjenica da je rival u prethodnom kolu bio lider Mozzart Bet Superlige ne predstavlja opravdanje za skromno izdanje Čukaričkog.

"Ostali smo dužni publici, ali pre svega sebi. Znamo da možemo bolje, ali skupo nas je koštao loš start proitv izuzetno kvalitetne ekipe Crvene zvezde. Ne treba da se mnogo osvrćemo na ono što je bilo, već da samo gledamo napred. A prvi naredni meč je protiv Kolubare. Igraćemo ponovo sa Crvenom zvezdom, najmanje jednom, iskreno se nadam i dva puta, da ćemo se odmeriti i u Kupu Srbije. Ko zna, možda i u finalnom meču za trofej".

Prilika za iskupljenje Brđane očekuje sutra od 18. časova.

"Lazarevčani nam nekako ne leže. Posebno kad igramo na njihovom terenu, od kako su ušli u Super ligu, oba puta smo poraženi u Lazarevcu. Izuzetno su kompaktna ekipa, dobro stoje defanzivno, odlični su na prekidu, pokazali su to i u nekim prethodnim mečevima. Želeo bih pre svega da izdvojim dvojicu igrača, Milojevića i Đurašinovića. Neće biti lako, pa ni nama na poziciji bekova, moraćemo da obratimo mnogo pažnje i na defanzivne i na ofanzivne zadatke".

U duelu protiv Crvene zvezde mladi bek se u finišu meča požalio na povredu, ali je ona u međuvremenu sanirana.

"Sad je sve u redu. Dobio sam udarac od saigrača, Sisoka, pauzirao sam jedan dan, potom se vratio treninzima. Spreman za za meč protiv Kolubare".

Priznao je defanzivac Čukaričkog i da prati mečeve ostalih konkurenata za plasman u Evropu.

"Naravno da gledamo ostale rivale, iako je fokus prvenstveno na nama samima. TSC, Vojvodina i Novi Pazar igraju vrlo dobro, biće zanimljivo do samog kraja. Stvari na tabeli se brzo menjaju, krenuli smo sa minus četiri, prišli na bod zaostatka u odnosu na ekipu iz Bačke Topole, sada ponovo zaostajemo četiri boda. Biće tu još dosta promena i borbe do poslednjeg prvenstveog kola", kazao je Rogan.



tagovi

ČukaričkiViktor Rogan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara