Bekam hoće veliko pojačanje iz Rome

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.05.20. | 22:28

Počeli pregovori sa Argentincem

Trebalo je Dejvid Bekam u Inter Majami već do sada da dovede nekoliko atraktivnih pojačanja iz Evrope, ali je pandemije korona virusa upropastila i njegove velike planove.

Inter Majami je novi MLS ligaš koji je ove sezone debitovao u najkvalitetnijem američkom fudbalskom takmičenju, ali je pandemija prekinula ligu posle samo dva kola. Baš u trenutku kada je klub sa Floride liji je jedan od vlasnika slavni Bekam, bio u pregovorima sa nekim zvučnim imenima iz evropskog fudbala. Pominjali su se Edinson Kavani, Dijego Kosta, Sesk Fabregas, Hames Rodrigez... Ali niko od njih nije došao.

Izabrane vesti

Sada je Bekam našao novu metu. Vlasnik Inter Majamija želi argentinskog ofanzivnog vezistu Havijera Pastorea iz Rome. Popularni El Flako je u silaznoj putanji karijere i ovo će mu verovatno biti poslednja velika prilika da potpiše neki unosan ugovor. Italijanski mediji pišu da je Pastoreov agent prethodnih dana intenzivirao kontakte sa Inter Majamijem i da bi transfer mogao da bude dogovoren u narednim nedeljama.

Pastore je u Rim došao leta 2018. godine kao veliko pojačanje iz Pari Sen Žermena za 24.700.000 evra, ali se ispostavio kao razočarenje. Roma sada jedva čeka da ga se reši jer mu ugovor sa njom traje do 2023. godine uz platu od 4.500.000 evra po sezoni (7.900.000 godišnje na bruto nivou) i ogromno je opterećenje za klupski budžet. Od njega je u klubu plaćeniji samo kapiten Edin Džeko.

Vulica verovatno ne bi pravila probleme ističući nerazumnu visinu obeštećenje jer joj je u interesu da skine Pastorea sa platnog spiska. A on bi u Americi mogao da dobijes isti ili čak veći novac od onog koji ima u Romi. U Evropi to ne bi bio slučaj s obzirom da ima 31 godinu i da su njegovi najbolji dani karijere odavno prošli. 


tagovi

Havijer PastoreInter MajamiDejvid Bekam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara