Tedesko (©Reuters)
Tedesko (©Reuters)

Belgija bira: Novi selektor Tedesko ili Boš

Vreme čitanja: 1min | pon. 30.01.23. | 18:53

Italijan favorit

Deluje da su Belgijanci malo skrenuli s puta, da su malo izgubili kompas u poslednje vreme.

Reprezentacija je doživela fijasko na Svetskom prvenstvu, nije prošla grupnu fazu, selektor Roberto Martinez je otišao, a izbor novog se otegao duže nego što se očekivalo.

Izabrane vesti

Pominjali su se ljudi „od imena“ kao kandidati koji bi mogli da preuzmu Crvene đavole, a kako pišu tamošnji mediji, knjiga je pala na dva slova, koja baš i ne izazivaju ushićenje u belgijskoj javnosti: Italijan Domeniko Tedesko i Holanđanin Peter Boš.

Italijan Tedesko je, navodno, favorit da dobije posao selektora Belgije. On gotovo da nije ni imao igračku karijeru, a trenerska mu je krenela od nemačkog Auea, preko Šalkea i Spartaka iz Moskve do Red Bul Lajpciga. Sa Crvenim bikovima je lani osvojio Kup Nemačke, ali ga to nije baš nešto zaštitilo, jer je početkom septembra posle poraza od Šahtjora u Ligi šampiona (1:4) dobio otkaz. I trenutno je bez angažmana.

Što se tiče Petera Boša, u njegovoj biografiji stoji da je trenirao Ajaks, Bajer Leverkuzen i Borusiju Dortmund kao tri najveća kluba kojima je sedeo na klupi. Ipak, nije uspeo da osvoji nijedan trofej. Sa Ajaksom je izgubio finale Lige Evrope, a sa Leverkuzenom finale Kupa Nemačke.

Poslednja adresa holandskom stručnjaku je bio Lion, u kojem je bio godinu i po dana, pa je dobio otkaz zbog nezadovoljavajućih rezultata.


tagovi

Fudbalska reprezentacija BelgijeDomeniko TedeskoPeter Boš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara