Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Belgijski Lester gazi redom: Drugoj najboljoj odbrani tri komada za deset minuta

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.11.21. | 22:49

Šarlroa počišćena u Sen Žilu - 4:0 (3:0)

Union više nikoga ne iznenađuje. Novajlija u Župiler ligi ne obraća previše pažnje na tradiciju i ime rivala, gazi redom i iz nedelje u nedelju opravdava epitet belgijskog Lestera. S tim da bi, za razliku od legendarne družine Klaudija Ranijerija, tim iz Sen Žila već u povratničkoj sezoni mogao bi do titule prvaka države. Svoje ukupno 12. u istoriji kluba, prve još od 1935. godine. Gotovo pola veka (48 godina) ga nije bilo u eliti i odmah po povratku bi da ga pokori.

Posle 14 rundi Union je i dalje lider karavana. I samo niže pobede. U prošlom kolu je na strani tukao Gent, ove subote je ugostio drugu najbolju odbranu prvenstva i kući je poslao sa tri komada u mreži - 3:0 (3:0). Došla je Šarlroa u Sen Žil nadahnuta posle tri vezane pobede u šampionatu, ali ju je Union razoružao za svega desetak minuta.

Izabrane vesti

Ili bolje rečeno, učinio je to Deniz Undav. Drugoligaško ili elitno društvo, nemačkom napadaču je potpuno nebitno, tamo gde je stao prošle sezone (17 golova, četiri asistencije), 25-godišnjak je nastavio u aktuelnoj. Upravo je Undav i skršio otpor Šarlroe posle skoro pola sata igre.

Kucao je Union od starta meča na vrata gostujućeg golmana Hervea Kofija, ali nije uspeo da ih otključa sve do 29. minuta, kada je novopečeni reprezentativac Belgije Dante Venzije poslao centaršut na drugu stativu gde je loptu sačekao i u mrežu sproveo Undav za svoj deveti gol u prvenstvu. Nadovezao se pet minuta kasnije Bart Nijeuvkop posle odlične akcije po strani. Vanzije je uposlio Nilsena, a Danac kao na tacni poslužio novajliju, koji je letos stigao iz Fajenorda. Pet minuta kasnije Šarlroa je bila na kolenima. Ponovo Undav, svojim desetim golom, ovog puta nakon odbitka posle prekida.

Nisu Zebre želele da se predaju bez ispaljenog metka, ali nikako nisu uspevale da stvore izgledniju priliku. Na kraju su umesto protivničke mreže zatresle svoju, centirao je Teuma, a Kajembe nespretno reagovao i prevario Kofija za konačnih 4:0.

Klub Briž je pod pritiskom, sada je na minus pet i mora da odgovori Unionu, a u goste mu dolazi Standard.




tagovi

Union Sen ŽiloazŠarlroaŽupiler Pro ligaBelgija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara