Džud Belingem (Reuters)
Džud Belingem (Reuters)

Belingem igra povređen i moraće na operaciju

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 18:58

Englez daje golove pod bolovima

Real Madrid je imao Galaktikose 1 i 2, dovodio je najskuplje i najbolje igrače sveta ali se ne pamti kada je neki novajlija imao takav momentalan uticaj na igru slavnog kluba kao što je to slučaj sa Džudom Belingemom. Čak su se i velikani poput Zidana ili Modrića mučili u prvim mesecima u Madridu.

Letos potrošenih 103.000.000 evra na kupovinu iz Dortmunda se čine kao jedna od najboljih investicija u istoriji Kraljevskog kluba. Neverovatno je kako se engleski vezista uklopio, kako je odmah postao ključni igrač i kakav učinak ima. Dao je 15 golova na prvih 16 mečeva u dresu Merengesa i bez problema na leđima nosi naveći klub na svetu.

Izabrane vesti

Ali idiličan početak karijere u Realu sada nailazi na prve prepreke jer se ispostavilo da Belingem u poslednje vreme igra povređen. U jedinom meču na kojem Real ove sezone nije postigao gol – u remiju 0:0 sa Rajom – Belingem je dislocirao rame i još se nije oporavio.

On je tu utakmicu odigrao do kraja ali zbog povrede ga nije bilo u naredne dve protiv Brage i Valensije. Nije mogao da igra ni za reprezentaciju Engleske ali mu ni ta pauza nije bila dovoljna da se potpuno zaleči.

Uprkos svemu, Karlo Ančeloti ga je stavio u tim prošlog vikenda protiv Kadisa. Belingem je igrao sa bandažiranim ramenom i bilo je očigledno da čuva povređeno rame u duelima.

Imao je i ima problem. Ali sa bandažom je u redu da igra“, rekao Anćeloti prošlog vikenda.

Igrao je i sinoć protiv Napolija, opet dao gol ali je opet bio pod bolovima. Ugledni Atletik javlja da se operacija ramena nameće kao izvesan sceanrio. Klupski lekari su prvo pokušali da zaleče rame konzervativnom terapijom i uspeli da ga osposobe za igru ali je problem što Belingem igra pod bolovima. Kako vreme odmiče, operacija izgleda kao jedina opcija.

Povreda je takve prilike da Belingem može da igra pod povredom sa bandažiranim ramenom i da bolovi ne prelaze crvenu liniju. Međutim, povreda se može zalečiti jedino hirurškim zahvataom. Da li će to biti za nekoliko dana, nedelja ili meseci, zavisi od njegovog praga bola. I rizika da se nešto ne pogorša.

Anćeloti za sada prihvata rizik koji mu se isplaćuje Belingemovim golovima i partijama. Ali sledi drugi deo sezone u kojem se raspoređuju trofeji, a tu će Englez biti mnogo bitniji Merengesima. Trenutno se u klubu nadaju da će Belingem stisnuti zube do kraja sezone ali su svesni i mogućnosti da bi mogao da završi na operacionom stolu i propusti dobar deo sezone.

Videćemo od kakvog je materijala satkan čudesni vezista i da li može čak i pod povredom da nastavi u ovom ludom ritmu. 


tagovi

Džud Belingem

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara