Slavlje fudbalera Benfike nakon gola Vajgla (AFP)
Slavlje fudbalera Benfike nakon gola Vajgla (AFP)

Benfika "bliža" Ligi šampiona, ali formula Gakpo unela nespokoj pred revanš (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.08.21. | 22:59

PSV poklekao na Lužu 2:1, ali itekako ima čemu da se nada za nedelju dana u Ajndhovenu

Posle prvih 90. minuta dvomeča Benfike i PSV-a koji će odlučiti učesnika Lige šampiona, zadovoljniji su fudbaleri portugalskog giganta, ali daleko da smo dobili odgovor na pitanje ko je zaista bliži evropskoj A produkciji. Pobeda 2:1 (2:0) na Lužu govori da je to četa Žorža Žezusa, ali brzina kompletnog holandskog tima, pre svih Maduekea i Gakpa i njegova igra tokom drugog poluvremena pobedniku večerašnjeg okršaja uliva strah i nespokoj pred revanš u Ajndhovenu.

Benfika je bila prinuđena da vodi prvo podglavlje bitke za Ligu šampiona bez štopera Jana Vertongena, odnosno napadača Harisa Seferovića i Darvina Nunjeza, trija koji je izneo veliki teret u prošloj takmičarskoj godini kombinovano nastupivši na blizu 100 utakmica. To nije omelo Orlove da u Ajndhoven ponesu minimalnu prednost.

Izabrane vesti

PSV je na Luž stigao sa aurom tima koji je od starta sezone isključivo pobeđivao (6/6 u svim takmičenjima), ali je već posle desetak minuta pao nagoveštaj da će trijumfalna serija ispariti. Lepa akcija domaćina počela je od desnog beka Morata, letošnje pojačanje Roman Jaremčuk pokazao da nije doveden da bi isključivo postizao golove, a loptu je posle njegovog pasa u mrežu prosledio Rafa Silva, iako nije zahvatio loptu na željeni način.

Kakav je strelac Eran Zahavi videlo se malo pre isteka pola sata igre. Zahavi je dobio idealan pas, izgradio sebi poziciju za udarac, a potom iznenadio Vlahodimosa udarcem u bliži ugao. Na nesreću po holandski tim, prvi pomoćnik Feliksa Briha je s pravom podigao ofsajd zastavicu.

Verovalo se da će PSV otići na odmor sa minimalnim zaostatkom, ali je Vajgl u petercu iskoristio popriličnu uspavanost odbrane rivala te duplirao prednost lisabonskog velikana. Gosti su bili dominantniji u posedu lopte, naročito u drugom delu meča, ali zaostatak nisu smanjili iz opsade protivničkog gola, već iz tranzicije. Maks je oteo loptu i tako omogućio Gakpu da se ustremi ka golu Benfike. Pored defanzivaca Benfike izgledao je kao formula u trci sa gradskim automobilima, a Vlahodimos nije uspeo da zamaskira nemoć saigrača. Ne čudi što je ovaj momak na meti mnogih evropskih velikana.

Želeli su FIlipsovci da izbegnu poraz, defanzivci ekipe Žorža Žezusa teško su izlazili na kraj sa Gakpom i Maduekeom, a najbliži novom pogotku gosti su bili u 70. minutu. Tada je Emvene centrirao, lotpa pogodila u ruku Verisima i umalo završila u golu. U poslednji čas je raščistio Vlahodimos, a Brih nije podlegao pritiscima crveno-belih da dosudi penal.

Gakpo je još jednom opasno šutirao u 76. minutu, ali je golman Benfike ponovo pokazao klasu zbog koje se ovog leta za njega interesovao i šampion Francuske Lil. Moraće PSV da slavi u revanšu ukoliko planira da se ove jeseni nađe u evropskoj eliti, ali nakon uzbidljivog meča u Lisabonu nema dileme da nas za nedelju dana u Ajndhovenu čeka peklenih 90 minuta.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA – PLEJ-OF (PRVI MEČEVI)

Utorak

Monako - Šahtjor 0:1 (0:1)

/Pedrinjo 19/

Salcburg - Brendbi 2:1 (0:1)

/Adejemi 57, Aronson 90 - Ure 4/

Šerif - Dinamo Zagreb 3:0 (1:0)

/Traore 45, 80, Kolovos 54/

Sreda

Benfika - PSV Ajndhoven 2:1 (2:0)

/Silva 10, Vajgl 42 - Gakpo 51/

Malme - Ludogorec 2:0 (1:0)

/Birmančević 26, Berget 61/

Jang Bojs - Ferencvaroš 3:2 (2:1)

/Elija 16, Sijero 40, Garsija 65 - Boli 14, 82/

***kvote su podložne promenama


tagovi

PSV AjndhovenBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara