Haris Seferović (©Reuters)
Haris Seferović (©Reuters)

Benfika desetkovana, ostala i bez trenera Žezusa

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.01.21. | 12:32

Iskusni stručnjak zbog bolesti ne može da vodi tim. Orlovi bez trijumfa tri utakmice, pobeda imperativ iako i dalje ima mnogo zaraženih igrača koji su u karantinu zbog virusa korona

Ne cvetaju ruže ove sezone Benfiki s povratnikom na klupi, iskusnim stručnjakom Žoržom Žezusom koji je sa Flamengom pokorio Brazil i Južnu Ameriku pretprošle godine. Lisabonski Orlovi napravili su veliki kiks pre tri dana kada su igrali na svom stadionu samo 1:1 sa Nasionalom u šampionatu Portugalije. Sporting i Porto beže Benfiki u Primeiri, a večeras (22.15) vicešampion igra četvrtfinale Kupa Portugalije protiv Belenensesa.

Protiv Nasionala u ponedeljak, Benfika je bila desetkovana zbog virusa korona. Nije bilo čak 10 igrača. Van stroja su i dalje obojica golmana Odisejas Vlahodimos i Elton Leite, pa će mrežu da čuva mladi Mile Svilar. Nedostajaće i Otamendi, Tavares, Diogo Gonsalves i Everton.

Izabrane vesti

U startnih 11 mogao bi da se vrati i Adel Tarabt. Vezista Rikard i Silvestre Varela oporavili su se od korone i mogli bi da igraju večeras. U špicu se očekuju Švajcarac Haris Seferović i Urugvajac Darvin Nunjez.

Posle duela na Lužu protiv Nasionala, Žezus je morao u bolnicu i neće moći da vodi svoj tim na klupi protiv Belenensesa.

"Posle medicinskih pregleda koji su obavljeni u bolnici Da Luž obaveštavamo javnost da Žorž Žezus ima respiratornu infekciju i da je klinički stabilan. Još uvek čeka rezultat dopunskih dijagnostičkih testova”, saopštili su iz redova portugalskog giganta u sredu uveče.

Sutradan, odlučeno je da 66-godišnji stručnjak neće voditi Orlove u četvrtfinalu Kupa Portugalije. Na klupi će sedeti njegov pomoćnik Žoao de Deus.

Početkom februara Benfika će dobiti veliko pojačanje. Iz Santosa stiže Brazilac Lukas Verisimo koji u subotu igra finale Kopa Libertadores protiv Palmeirasa na Marakani u Rio de Žaneiru, a onda bi trebalo da odleti za Lisabon i pridruži se novim saigačima. Vicešampion Portugalije platio ga je 6.500.000 evra.

Domaćin ne zna za pobedu već tri utakmice, pa je pravo vreme za trijumf i izlazak iz krize velikana koji je prethodnog leta uložio skoro 100.000.000 evra u pojačanja. Benfika je dobila Belenenses na tri prethodna meča.

Mozzart daje promo kvotu na pobedu Benfike, čak – 1,47. Nigde nećete moći da nađete veću.

KUP PORTUGALIJE – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

Maritimo – Estoril 1:3 p. p. (1:1, 0:1)

Četvrtak

22.15: (1,43) Benfika (4,20) Belenenses (7,00)

Petak

20.45: (1,45) Braga (4,10) Santa Klara (6,75)

21.45: (7,25) Žil Visente (4,10) Porto (1,43)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup PortugalijeBenfikaBelenensesŽorž Žezus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara