Fudbaleri Benfike (©Reuters)
Fudbaleri Benfike (©Reuters)

Benfika koristi remi u Portu, Radonjić čeka šansu sa klupe

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.02.22. | 14:11

Lisabonski Orlovi dočekuju Santa Klaru u subotu od 19 časova, u 22. kolu portugalske Primeire

Posle remija Porta i Sportinga (2:2) u petak, Benfici se ukazala prilika da malo smanji zaostatak na tabeli Primeire za njima. Potrebno je samo da pobedi u subotu od 19 časova Santa Klaru u Lisabonu.

Ako do nje dođu, Orlovi će da priđu Sportingu na samo četiri poena minusa. Važno je ko će da bude drugi na kraju sezone, jer ta pozicija donosi direktan plasman u Ligu šampiona. Treći će samo u kvalifikacije.

Izabrane vesti

Realno, Benfika ispod treće pozicije ne može. Braga zaostaje devet bodova i nema neophodan kvalitet da je ugrozi. Međutim, Santa Klara je u dobroj formi i sigurno da dolazi u Lisabon sa idejom da ostane neporažena.

Uostalom, Benfika je od promene trenera prilično nekonstantna, vezala je dva poraza pre nego što je u prošlom kolu savladala Tondelu (3:1). S druge strane, Santa Klara ima u poslednjih pet kola tri pobede i dva remija, a na svakom meču je dala barem po dva gola.

19.00: (1,30) Benfika (5,50) Santa Klara (10,0)

To bi moralo da bude dodatno upozorenje po domaćina, da ne sme da mislima bude na nekom drugom mestu. Jasno je da osećaju fudbaleri Benfike pritisak posle remija njihovih rivala, kao i to da se sigurno po krajevima uma uveliko mota duel sa Ajaksom u osmini finala Lige šampiona (prvi meč 23. februara). Zato, i trener Nelson Verisimo poziva na oprez.

Santa Klara ima kvalitet, koji iskazuje od kako je promenila trenera. Voli da igra na posed lopte i dobar je u tome. Izbacili su Porto iz Liga kupa, našeg velikog rivala. Međutim, bez obzira na njihovu snagu mi moramo da ponovimo igru koju smo pokazali protiv Tondele i da dođemo do pobede“, poručio je Verisimo.

------------------------------

Sve utakmice Primeire možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Protiv Tondele je drugi uzastopni nastup upisao srpski reprezentativac Nemanja Radonjić, koji je u Benfici na pozajmici iz Olimpik Marselja. On je ušao u poslednjih devet minuta meča, a prethodno je protiv Žil Visentea (poraz sa 2:1) odigrao 13 minuta. Sa klupe će da čeka šansu i protiv Santa Klare.

Radonjić je do sada odigrao samo četiri meča u Primeiri, dugo je pauzirao zbog povrede. Još nije postigao nijedan pogodak, strelac je bio samo u Liga kupu još u oktobru.


tagovi

Portugal 1BenfikaSanta KlaraNemanja Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara