Poketino, © AFP
Poketino, © AFP

Benfika nudi Poketinu posao za sledeću sezonu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.06.20. | 11:47

Problem je velika plata Argentinca

Vanredno stanje na Lužu. Dugo nije bilo ovako kritično. Mogla je Benfika jednom da izgubi, pa čak i da veže dva kiksa, ali da se toliko surva u poslednjih deset kola je nezabeležno. Od potencijalnih 30 bodova, aktuelni prvak Portugala osvojio je samo deset i dozvolio Portu i da ga pretkene i da stekne opipljivu, reklo bi se nedostižnu prednost, u završnici Primerie. Zmajevi imaju šest bodova viška pet rundi pre kraja i sve navodi da će titula promeniti vlasnika.

Odmah posle sinoćnjeg poraza od Maritima (0:2), trener Bruno Laž je ponudio ostavku, predsednik Luiz Filipe Vieira je privatio, pa sad velikan iz Lisabona mora da traži novog trenera. Prvi pik Vieire bio je Žorž Žezus, za koga se vezuje period zlatnog doba Benfike, međutim, iskusni stručnjak je nedavno produžio ugovor sa brazilskim Flamengom, tako da je ta opcija u startu neizvodljiva. Čelnici Orlova zatim su se ustremili na još jedno veliko ime, a prema pisanju Rekorda već su kontaktirali – Maurisija Poketina.

Izabrane vesti

Argentinac je u novembru napustio klupu Totenhema i mada se u međuvremenu pominjao kao kandidat za trenera Mančester junajteda (na kraju poverenje dobio Ole Gunar Solskjer), potom Bajerna (pre ozvaničenja saradnje sa Hansijem Flikom), pa čak i Real Madrida (da Zinedin Zidan nije uspeo da stabilizuje ekipu), Argentinac je i dalje bez posla. Benfika ga mami projektom za narednu sezonu, ali je pitanje da li može da ga priušti, pošto je u Londonu zarađivao 10.000.000 evra godišnje. Još je Totenhem u obavezi da ga plaća na ime prevremenog raskida ugovora, tako da je sa finansijske strane u lagodnoj situaciji i pitanje je zašto bi se upuštao u avanturu u Lisabonu.

Opet, ko ne radi, brzo ga zaborave. Nepisano je pravilo da je bolje latiti se posla i biti angažovan, nego se voditi kao „primač plate“. Na kraju krajeva, Benfika je uprkos trenutnoj krizi velikan, zna kako se prevazilaze teške situacije i ako izgubi titulu – a verovatno hoće – naredne sezone će svakako pokušati da je vrati u vitrine. Da li sa Poketinom na klupi?

Do pronalaska novog stratega ekipu Benfike će voditi Renato Paiva, doskorašnji trener B tima.


tagovi

BenfikaMaurisio Poketino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara