Fudbaleri Benfike (©Reuters)
Fudbaleri Benfike (©Reuters)

Benfika se vraća na vrh preko gradskog rivala i Lukovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.11.21. | 13:55

Primeira: Orlovi favoriti protiv Belenensesa u sklopu 12. kola

Benfika će pokušati da se popne na vrh tabele Primeire, barem na jednu noć. Lisabonski Orlovi su nedavno zbačeni sa čela, ali su samo bdo daleko od vodećih Porta i Sportinga, pa večeras u sklopu 12. kola na gostovanju gradskom rivalu Belenensesu cilja nastavak pozitivnih rezultata (21.30).

Belenenses iza sebe ima loš početak kampanje u šampionatu, ne uspevši da pobedi nijednu od prvih osam utakmica i sakupivši samo četiri boda. To je izazvalo odlazak bivšeg šefa Petita, koji je ovaj tim doveo do 11. mesta u ligi prošle sezone, a Filipe Kandido je brzo preuzeo dužnost, zaradivši vredan bod u remiju bez golova na gostovanju Boavisti na premijeri.

Izabrane vesti

21.30: (30,0) Belenenses (12,0) Benfika (1,07)

O Belem je potom uspeo da svoju prvu ligašku pobedu u sezoni upiše kada je Pedro Nuno oteo sva tri boda u sudijskoj nadoknadi protiv fenjeraša Santa Klare. Međutim, nije Belenenses uspeo da nastavi istim putem, pošto je putovanje u Portimonense rezultiralo porazom od 2:0, iako je nešto slabije samopuzdanje napadača možda povratilo samopouzdanje posle pobede 5:3 nad Kaldasom u nedelju u Kupu. U startnoj postavi Belenensesa očekuje se Andrija Luković, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije.

Sa druge strane, momci Žorža Žezusa imaju imperativ rezultata usred napora da povrate titulu u Primeiri pošto su podbacili u poslednje dve sezone. Lisabonska ekipa je uživala u savršenom startu, pobedivši u prvih sedam utakmica, ali je taj niz na kraju prekinut šokantnim porazom kod kuće od Portimonensea, pre nego što se vratila savladavši Vizelu sa 1:0.

--------------------------------

Sve mečeve Primeire možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------------

Posle nerešenog rezultata 1:1 u gostima Estorilu, Orlovi su se vratili na pobednički put na upečatljiv način, savladavši petoplasiranu Bragu sa čak 6:1 zahvaljujući pogocima Rafe Silve i Evertona Soaresa, odnosno Aleksa Grimalda i Darvina Nunjeza.

Po povratku sa međunarodne pauze, Žezusovi puleni su udobno savladali Fereiru sa 4:1 u Kupu, pre nego što su Barselonu doveli do remija bez golova na Kamp Nou u petoj utakmici grupne kampanje Lige šampiona.


tagovi

PrimeiraBenfikaBelenenses

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara