Orta (© Reuters)
Orta (© Reuters)

Benfika spremna za evoluciju po Darvinu: Stiže napadač koji je dao 100 golova u karijeri

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.04.22. | 16:48

Cena Rikarda Orte samo 20.000.000 evra

Povukla je Benfika izvanredan potez kad je dovela Darvina Nunjeza iz Druge lige Španije. Pod svetlima Luža Urugvajac se raspucao, nadavao golova i izvesno će najbolju sezonu u karijeri unovčiti transferom u još moćniji klub, jače prvenstvo. A portugalski velikan već polako mora da se sprema na život posle Urugvajca.

I deluje da mu je pronašao zamenu. Tamošnji mediji ističu da Orlovi uveliko rade na operaciji koja za cilj ima dolazak Rikarda Orte. U pitanju je kapiten Brage, koji privodi kraju fantastičnu sezonu, kapiten je, najbolji igrač i prvi strelac kluba iz Kamenoloma. Za njega je posebno „zapeo“ Rui Košta, predsednik Benfike koji je neprestano na telefonskoj liniji sa Antoniom Salvadorom, prvim čovekom Brage.

Izabrane vesti

Salvador je svestan da Braga neće moći dugo da odoleva, ali je njena pregovaračka pozicija povoljna, oktobra 2021. klub je obnovio ugovor sa Ortom do juna 2026. Tom prilikom je izlazna klauzula postavljena na 30.000.000 evra, međutim, u Lisabonu su uvereni da bi cenu za obeštećenje mogli da spuste na 20.000.000 evra i tako dobiju igrača dokazanog u ofanzivnim akcijama.

Mala nedoumica dela zaposlenih u Benfiki tiče se Ortinih godina (27), ali ima i onih koji su ubeđeni da je igrački sazreo i da je u stanju za prelazak na viši nivo. Na kraju krajeva, Rikardo je lokomotiva Brage, ove sezone je postuigao 20 golova – samo u takmičarskoj 2019/20 je bio efikasniji sa 20 – a tokom karijere je bio precizan tačno 100 puta, ako se obračunaju pogoci za klubove (Braga 90, Vitorija sedam, Malaga tri). Poslednji je odložio šampionsko slavlje Porta, jer je minule sedmice baš Rikardo Orta naneo lideru Primeire prvi poraz u sezoni.


tagovi

BenfikaRikardo OrtaBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara