Fudbaleri Porta žele novo slavlje (©Reuters)
Fudbaleri Porta žele novo slavlje (©Reuters)

Benfika za čast, Porto čeka na duplu krunu devet godina

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.08.20. | 13:20

Zmajevi žele da zadaju novi udarac velikom rivalu iz Lisabona. Mnogim igračima Orlova ovo će biit oproštaj od crvenog dresa. Seržo Konseisao pred finale Kupa Portugalije izbacio iz tima zbog nezalaganja na meču u Bragi napadača sa Zelenortskih Ostrva, Ze Luisa

Vrhunac klupskog fudbala u Portugaliji prošao je onog trenutka kada je Porto osigurao 29. šampionsku krunu, ali finale nacionalnog kupa staviće tačku na turbulentnu sezonu 2019/2020.

Zmajevi su posle sigurne pobede nad Sportingom, kada je Portugalija dobila novog prvaka, spremni da reckom protiv drugog lisabonskog velikana naprave nešto što na stadionu Dragao nije viđeno punih devet godina. Toliko je, naime, vremena prošlo otkako je Porto poslednji put uzeo duplu krunu. Benfiki je posle izgubljene šampionske trke kup poslednja šansa da se uzme makar utešna nagrada.

Izabrane vesti

Zbog toga će sudar titana na stadionu u Koimbri biti nabijen emocijama i adrenalinom! Logično, Seržo Konseisao je na gostovanju Bragi u poslednjem kolu Primeire odmorao praktično sve ključne igrače i pripremao ih baš za subotu, dok njegov kolega Nelson Verisimo nije menjao ništa i sa istim snagama odradio je poslednje kolo, a verovatno će i meč u Koimbri.

Porto je ove sezone ostvario nešto što nije jako dugo – savladao je Benfiku i Sporting u sva četiri okršaja, što će biti samo motiv više za Zmajeve da i po treći put nadigraju najljućeg rivala iz Lisabona. Poslednji okršaj ovih takmaca doneo je pravu kišu golova, a rezultat je glasio 3:2. U svakom od prethodna četiri susreta padala su bar dva pogotka, a u tri od ta četiri navrata prolazio je tip GG3+.

U Benfiki se najavljuje rekonstrukcija posle izgubljene titule. Čini se da je smena Bruna Laža došla prekasno. Verisimo je “posložio” ekipu u finišu sezone, pa Orlovi opet igraju efikasno. Postigli su osam pogodaka na poslednja tri meča Primeire, a nisu poraženi već pet utakmica. Portugalski mediji pišu da će ovaj meč da bude oproštajni za kapitena Žardela. Iako ima ugovor na još jednu godinu, ima atraktivnije ponude iz drugih zemalja. Luž mogu da napuste Haris Seferović (stiže Urugvajac Edinson Kavani iz Pari Sen Žermena) i Vinisijus. Ruben Dijaz može da bira ovog leta gde će, dok bi portugalskog velikana mogli da napuste i Andrija Živković (ugovor do juna 2021), Tarabat, Ćervi, Fero, Florentino...

Haris Seferović (©Reuters)Haris Seferović (©Reuters)

Pred finalni meč u subotu (21.45) u Koimbri trenera Benfike muči povreda Nunja Tavaresa. Ako ne bude mogao da istrči na teren igraće Tomas Tavares. Mesto napadača rezervisano je za reprezentativca Švajcarske Harisa Seferovića. Isped će biti Čikinjo, a sa klupe čeka šansu Vinisijus.

U Portu neočekivani potresi protekle nedelje, pred finale Kupa Potugalije, poslednje utakmice u sezoni. Trener Seržo Konseisao van tima je ostavio Ze Luisa zbog nezalaganja u poslednjem meču sezona u Bragi. To je najlutilo fudbalera sa Zelenortskih Ostrva koji je na Instagramu protestovao protiv odluke mladog stručnjaka. Takođe, na ledu je i Fabio Vijeira. Zmajevi su taj susret izgubili na gostovanju sa 2:1, ništa im nije značilo, ali Konseisau se nijihovo nezalaganje nije svidelo. 

FINALE KUPA PORTUGALIJE (KOIMBRA)

Subota

21.45 (2,85) Benfika (3,10) Porto (2,60)

***kvote su podložne promenama


tagovi

PortoBenfikaPortugalKup PortugalijeKup PortugalaSeržo Konseisao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara